Homenatge a la Policia Local de Santa Eulària | Noudiari.es

Homenatge a la Policia Local de Santa Eulària

Pilar Alarcón, filla del primer cap de policia de Santa Eulària, rep una distinció commemorativa de mans de l’alcalde, Vicent Marí. Fotos: D.V.

El passat diumenge 9 de desembre, Santa Eulària des Riu va retre homenatge als cinquanta anys de la seva Policia Local en un acte que es va celebrar al Teatre Espanya. Durant la jornada es va recordar molt especialment als dos agents que l’any 1962 van compondre la primer plantilla del cos: José Alarcón Navarro y Ramón Cisneros. Tots dos agents van rebre un càlid record i es va realitzar la entrega d’una placa commemorativa que va recollir la filla de José Alarcón. També es va reconèixer la feina dels agents ja jubilats i d’aquells que han acomplert 25 anys de servei, que van rebre també una distinció especial.

A part dels reconeixements individuals, l’acte va servir per retre agraïment a la labor quotidiana dels 55 agents que conformen el cos de la Policia Local de Santa Eulària. En un ambient distès i de bon humor, es van projectar una sèrie de vídeos especialment enregistrats per a l’ocasió en els que, de manera simpàtica i didàctica, es feia un resum de la feina dels agents. Així, un grup de boixos va donar el seu particular punt de vista sobre els policies -“són els que posen multes” van dir entre els riures dels espectadors- i posteriorment, van ser els mateixos agents els qui van explicar en què consisteix la seva labor quotidiana. D’aquesta manera va desfilar per la pantalla la tasca de la Unitat de Vigilància, de la policia de Proximitat, de la policia Referent, de la UAC i la seva labor pel que fa a atestats i atenció ciutadana. També es va recordar el lema del cos: “ajudar, auxiliar i reprimir el delicte”.

Imatge dels primers agents. Foto: Ajuntament de Santa Eulària.

Un altre moment que va tenir gran éxit va ser la projecció d’imatges històriques del cos de la Policia Local de Santa Eulària i que resumien els camí realitzat als darrers cinquanta anys. Les antigues fotos en blanc i negre, els canvis en les dotacions materials, així com l’evolució de les robes, els pentinats i les patilles dels agents, també van provocar els riures del públic que omplia el teatre.

Dins l’episodi més oficial de l’acte, el cap de la Policia Local de Santa Eulària des Riu, el sub-inspector en cap Armando Riera, va destacar que “la Policia Local de Santa Eulària és la suma d’un grup d’homes i dones que durant molts d’anys han treballat i dedicat tot el seu esforç al servei dels ciutadans” i que “el bon nom de la Policia és el resultat del sacrifici i la voluntat de totes les persones que al llarg de 50 anys han portat amb orgull aquest uniforme”.

Al final de l’acte, l’alcalde de Santa Eulària, Vicent Marí, va realitzar un discurs en el que va agraïr a tots els agents la seva dedicació i implicació en el benestar dels ciutadans: “Els policies locals són gent que fa feina pels seus vesins, que estan a prop de la gent i que són un referent per a tots els ciutadans”, i va finalitzar el seu parlament assegurant que els agents “sou la primera font d’auxili i suport i podeu lluir amb orgull la vostra condició”.

Posteriorment, es va realitzar una foto de familia de tots els agents amb l’alcalde i també amb el president del Consell, Vicent Serra.

Foto del conjunt de treballadors de la Policia Local, acompanyats de l’alcalde i del president del Consell, Vicent Serra.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *