Entesa i ExC demanaran al Govern dotacions econòmiques per a les residències d'Eivissa i transferir la promoció turística - Noudiari.es | Noudiari.es

Entesa i ExC demanaran al Govern dotacions econòmiques per a les residències d’Eivissa i transferir la promoció turística

Imatge de la roda de premsa.

Segons la coalició d’esquerres, els pressupostos del Govern propiciaran un augment de l’atur i “castiguen les administracions més properes a la ciutadania, com el Consell d’Eivissa i els diferents Ajuntaments”. També han afirmat que els pressupostos “estan pensats per fomentar l’externalització dels serveis sanitaris, és a dir, a privatitzar, en comptes de garantir una millor sanitat pública” i que, en el cas d’Eivissa, l’augment del pressupost dedicat a la sanitat privada augmenta en un 520% en relació amb l’any passat, mentre que el capítol d’atenció primària i especialitzada disminueix en un 12’8%.

Aquestes esmenes parcials han estat presentades avui, en roda de premsa, per la diputada Fina Santiago i el diputat Toni Alorda, del grup parlamentari PSM-IV-Entesa, junt amb el secretari general de l’Entesa d’Eivissa, Maurici Cuesta i el portaveu d’Eivissa pel Canvi, Mariano Torres.

Santiago també ha anunciat que demanarà una assignació de 900.000 euros per a l’assistència sociosanitària de salut mental a Eivissa i Formentera perque aquest capítol ha desaparegut dels pressupostos. També demanaran 8.743.000 euros per a les residències de Sant Antoni, Can Blai, Cas Serres i Can Raspalls, que no tenen dotació específica al pressupost d’enguany.

Transferència de Turisme
Per la seva banda, el diputat Alorda ha anunciat una esmena per transferir les polítiques de promoció turística al Consell Insular i una altra per assegurar el pagament dels deutes pendents amb els expropiats per les autovies d’Eivissa. A més s’ha compromés a augmentar les partides assignades al Museu de Puig des Molins i al Museu Arqueològic. També ha criticat el retall de personal de l’Ibanat i de l’Espai de Natura.

Des d’Entesa, ExC i el grup parlamentari PSM-IV-Entesa han expressat que aquests pressuposts “maltracten els eivissencs i eivissenques”, i han criticat als diputats eivissencs del Partit Popular perque, segons la seva opinió, es mostren “submissos” a uns interessos exclusivament mallorquins.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *