Guisat de mandonguilles amb aroma de canyella | Noudiari.es

Guisat de mandonguilles amb aroma de canyella

Guisat de mandonguilles. Foto: Marina Ribas

Per Marina Ribas Torres.- Avui, recepta de la meva mare. Recordo que quan era petita i sentia la paraula “guisat” ja contestava “no m’agrada”. Però com han canviat les coses… Uuuf! M’encanta el guisat, i de qualsevol cosa! I aquest, de mandonguilles, no és menys. Sobretot, pel toc de canyella que li dóna la meva mare, súper especial. Un plat molt aromàtic i… deliciós!

Ingredients:

Per fer les mandonguilles:
-750gr de carn picada mesclada
-Un ou -Molla de pa blanc estovada en llet
-1 all
-Julivert
-Sal -Pebre
-Una cullerada de farina
-Pa ratllat

Per fer el guisat:
-3 escarxofes
-Una pastanaga gran
-Un tros de pebrot vermell
-3 patates grans
-Safrà bo
-Brou de pollastre i aigua
-Una rama de canyella
-Una fulla de llorer
Per la picada:
-Ametlles
-4 galetes d’Inca (Quelis)
-Alls -Julivert Com ho fem?Per fer les mandonguilles, mesclem tots els ingredients i fem les pilotes. Després, les passem per pa ratllat. Per fer el guisat, s’aboca oli en una olla ampla (si en tenim de fang millor) i hi dauram les mandonguilles (només a mig coure). Les traiem i, amb el mateix oli, sofregim les verdures i les patates trossejades ( més aviat, trencades). Afegim 300cl de brou de pollastre i 200 d’aigua (se’n pot afegir més en funció de l’espessor que vulguem) i una fulla de llorer. Ho deixam coure 10 minuts. De seguida, hi aboquem les mandonguilles i una ramenta de canyella. Per sobre, la picada (es posen tots els ingredients a la picadora) i ho deixem bullir deu minuts més. Es pot rectificar, si és necessari, de sal i pebre. Servim calent en un plat fondo.
Bon profit!
Blog de Marina Ribas Torres, Xocolata Desfeta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *