PSOE-Pacte denuncia que s’han perdut 100 places de professors a les Pitiüses per les retallades | Noudiari.es

PSOE-Pacte denuncia que s’han perdut 100 places de professors a les Pitiüses per les retallades

PSOE-Pacte ha presentat al Parlament Balear les esmenes al projecte de Pressupost del Govern per “aturar la retallada al sistema educatiu que ve aplicant el PP, que en el cas d’Eivissa ha suposat la pèrdua d’un centenar de mestres i professors”. La diputada Esperança Marí critica en un comunicat que “s’ha arribat a una situació límit dins el món educatiu, quant a necessitats”. L’esmena més quantiosa, de 3 milions d’euros, va destinada a millorar el capítol de personal, i d’altres es refereixen a inversions, manteniment, beques i altres ajuts.

La diputada ha explicat que “si entre 2010 i 2012 la rebaixa del pressupost d’Educació ja havia estat de 120 milions d’euros, l’any 2013 encara s’ha produït una nova estisorada de 24 milions d’euros menys. Teòricament, ja hauria pogut estar estabilitzat, però encara continua la baixada del pressupost en aquesta àrea.”

Marí també ha fet referència a la llei que prepara el ministre Wert i assegura que “vulnera directament l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, i fins i tot l’esperit de la constitució espanyola. Està molt en la línia de l’”espanyolització dels nens” que proposa el ministre Wert, amb aires supremacistes i de conquesta.”

Esmenes
Les esmenes en Educació que fan  referència a Eivissa presentades per PSOE-Pacte fan referència un estudi per a un nou ús de l’antic CEIP sa Bodega i projecte executiu de la reforma de les seues instal·lacions per tal d’adaptar-les a les noves necessitats, amb 500.000 euros; un estudi de les necessitats i redacció del projecte executiu d’una nova seu per a l’Escola Oficial d’Idiomes, amb 300.000 euros; ampliació dels serveis de sanitat terapèutica educativa itinerant a l’illa d’Eivissa, amb 250.000 euros (també ampliació per a Menorca i Formentera); projecte d’execució de centres de referència de Formació Professional a l’illa d’Eivissa i a l’illa de Menorca, amb 200.000 euros; partida per arreglar l’escola es Vedrà, de Sant Agustí, 60.000 euros, així com una partida per al transport escolar a l’illa d’Eivissa, per 25.000 euros.

 


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *