Sindicats i partits de les Pitiüses s'afegeixen contra el projecte de llei de Wert - Noudiari.es | Noudiari.es

Sindicats i partits de les Pitiüses s’afegeixen contra el projecte de llei de Wert

José Ignacio Wert. Foto: Ministerio de Cultura y Educación.

Un total de 28 entitats, partits polítics i sindicats de les Illes Balears han signat un manifest en el que mostren un rebuig total davant el projecte de llei de reforma educativa que ha presentat el ministre de Cultura i Educació, José Ignacio Wert. Entre els signants trobem partits com PSIB-PSOE, Gent per Formentera, Entesa per Eivissa, Esquerra Unida, PI i Esquerra Republicana; els sindicats STEI-i, UGT, CCOO, ANPE, i la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA).Els signants consideren que la darrera proposta del ministre Wert suposa una “agressió clara al model educatiu vigent a les Illes Balears i a la resta de comunitats autònomes amb llengua pròpia al llarg de les darreres dècades” perque intensifica la recentralització de les competències educatives i suposa un “atac molt fort a un model propi d’escola basat en l’arrelament a l’entorn”.Els signants constaten que aquesta recentralització no és necessària perque s’ha constatat que a les comunitats amb dos llengües cooficials el domini del castellà de tots els alumnes és òptim i que, en canvi, aquesta reforma no comportarà sino un “cop mortal a la llengua catalana”. També afirmen que si s’obre la possibiltat de finançar amb diners públics les escoles privades per als fills de les famílies que volen rebre un ensenyament exclusivament en castellà, es provocarà una “segregació molt preocupant a les nostres illes”.Al manifest també s’hi ha afegit l’ex alcalde de Manacor i ex diputat popular, Antoni Pastor.

 

Una respuesta para Sindicats i partits de les Pitiüses s’afegeixen contra el projecte de llei de Wert

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *