Els caparrots tornen a encapçalar la rua de carnaval | Noudiari.es

Els caparrots tornen a encapçalar la rua de carnaval

 

Pepet i Marieta

@Noudiari Els caparrots tornen a encapçalar la rua de carnaval després que començassin a fer-ho l’any 1913. Per les festes de Sant Joan i Sant Pere de 1912 l’Ajuntament d’Eivissa encarregà uns caparrots a Barcelona que van ser pagats per subscripció popular. A partir de l’any següent començaren a encapçalar la rua de carnaval.

Els caparrots que es feren inicialment foren tres. Així ens ho confirma en Domingo Guasch Serra. Segons ell: “Del meu record sempre anaven obrint la rua, fins l’any 1936. Aquesta va ser la millor rua vista mai a la ciutat d’Eivissa. Abans no eren com les d’ara que són massa ostentoses i grandioses. Llavors la gent actuava de forma espontània i ningú no sabia de què aniria vestit fins el moment de sortir. Hi havia moltes comparses, el més normal era engalanar un carro i emmariol·lar-se amb allò que es teni”.

En Domingo té un especial record “de l’any que anaren d’aviadors, fins i tot van fer un avió i aconseguiren que els acompanyassin tres al·lotes. En aquell temps la rua donava voltes al passeig de s’Alamera, que no estava asfaltat. La policia feia guàrdia tota la nit abans per tal que no es fessin entramaliadures. En Pep Bonet ‘Llogat’, de petit vivia a Dalt Vila. Una volta, pels anys 1960, va acompanyar un vesí municipal a dur unes coses a les coves del rastrilloque l’ajuntament emprava com a magatzems.

Allí li cridaren l’atenció uns caparrots que hi havia. Aquell al·lot en arribar a casa seua va preguntar a sa mare, na Margalida Roig Colomar, sobre el que havia vist. Aquesta li va contar que quan ella era joveneta, els caparrots sempre anaven obrint pas a la rua que era una de les festes més polides de tot l’any a la qual hi anava gent de tots els pobles vesins de Vila.

És per aquest motiu que en Pep i na Marieta, els caparrots de l’Associació Vuit d’Agost, encapçalaran la rua d’enguany, just 100 anys després d’haver començat a fer-ho per primera vegada els caparrots ja desapareguts.

Associació Vuit d’Agost

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *