Vegi aquí el vídeo del ‘I Campionat Mundial d’Arròs de Matances’ | Noudiari.es

Vegi aquí el vídeo del ‘I Campionat Mundial d’Arròs de Matances’

El carrer Rossell, ple de gent pel Campionat Mundial d’Arròs de Matances. Foto: Soldat

Sant Antoni ha tornat ha demostrat avui que és el poble amb més originalitat a l’hora de crear festes populars i el que més poder de convocatòria aconsegueix en els mesos d’hivern. Aquí ho poden comprovar amb el vídeo realitzat per Ibiza Producciones.

Malgrat el temporal del matí i la ventada que ha fet tot el dia, el carrer Rosell, devora de l’església, s’ha omplit de vesins i visitants que han anat a gaudir de la cita gastronòmica més important de la història de les Pitiüses, encara que només sigui pel seu nom: el concurs d’avui s’ha batiat amb el nom de ‘I Campionat del Món d’Arròs de Matances’.

S’hi han apuntat dotze grups, cadascun d’ells amb una preparació deliciosa tot i la diferència d’ingredients: n’hi havia que prescindien de la canyella, altres de les totespècies, uns hi afegien nyora i uns hi posaven pollastre i fins i tot coloms, mentre que d’altres només porc, alguns ho acompanyaven amb sèpia, el toc típic de l’arròs de matances dels de la part de Sant Josep, i així fins dotze receptes diferents. L’única cosa que compartia tothom era un caldo de pollastre i pebrassos per acompanyar l’arròs.

Un participant al Campionat Mundial. Foto: Soldat

En definitiva, cadascú ha fet el plat a la seva manera i l’ingredient que no faltava a cap grup era el vi, molt de vi, tant pels cuiners com pels visitants. La resta de visitants que no s’han sumat al Campionat Mundial han pogut tastar l’arròs de matances popular (amb sèpia, pollastre i porc, el més barroc de tots els participants) a un preu de deu euros, dels quals la meitat es destinava a l’Associació d’Esclerosi Múltiple.

La festa s’ha rematat amb les actuacions en directe de Peter Colours i Ho Femme Fatal.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *