Santa Eulària pagarà ajudes a famílies desnonades sense recursos | Noudiari.es

Santa Eulària pagarà ajudes a famílies desnonades sense recursos

 

Una imatge del Ple de Santa Eulària. Fotos: D.V.

Una imatge del Ple de Santa Eulària. Fotos: D.V.

@D.V./ El Ple municipal de Santa Eulàlia ha aprovat per unanimitat una línia d’ajudes de fins a 60.000 euros per a les famílies desnonades del seu habitatge i que no tinguin cap font d’ingressos per pagar un lloguer. Aquests ajuts oscil·laran entre els 350 i els 600 euros mensuals en funció de les necessitats dels membres de la família. Els beneficiaris hauran d’estar empadronats al municipi amb una antiguitat mínima de quatre anys i disposar d’un contracte de lloguer, així como no tenir patrimoni alternatiu.

Els encarregats de gestionar els ajuts i fer la valoració dels casos seran els serveis socials de l’Ajuntament, i l’objectiu és que “cap família del municipi se senti desprotegida davant la pèrdua del seu habitatge.

Al Ple també s’ha aprovat un manifest en el que l’equip de Govern municipal es compromet a donar “suport a les mesures necessàries per a solucionar el problema dels desnonaments” i “recollir tota la informació possible sobre els desnonaments realitzats fins ara al municipi, així com dels casos amb un procés de desnonament més avançat”.  L’Ajuntament també s’ha compromès a col·laborar amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per a organitzar una reunió amb les entitats bancàries i analitzar els casos d’afectats per desnonaments al municipi.

Santa Eulària anuncia que vol continuar apostant pel turisme "tranquil" i familiar. Foto: D.V.

Santa Eulària anuncia que vol continuar apostant pel turisme “tranquil” i familiar. Foto: D.V.

Moratòria als ‘beach clubs’
El Ple municipal de Santa Eulària ha aprovat per unanimitat la proposta de suspendre provisionalment les llicències, autoritzacions i activitats de determinats usos turístics, i ha iniciat el procés per modificar el règim d’usos del sòl de les Normes Subsidiàries del municipi. Durant l’exposició d’aquesta iniciativa, l’alcalde de Santa Eulària, Vicent Marí, ha assegurat que aquesta decisió és una conseqüència de la voluntat de convertir el municipi en “una referència del turisme tranquil”.

La nova Llei de Turisme de Balears liberalitza la possibilitat que els allotjaments turístics també puguin desenvolupar activitats complementàries com el de discoteques. Una situació que, segons l’Ajuntament, ha provocat “l’alarma social dels vesins d’algunes zones residencials del municipi”. Una situació que, segons Marí, els obliga a actuar amb especial cura per “harmonitzar aquesta legislació amb la necessària convivència pacífica entre turistes i residents” i la protecció del turisme familiar.

Així, fins que no s’adaptin les Normes Subsidiàries per a definir a quines zones es poden desenvolupar aquest tipus d’activitats, quedaran suspeses a tot el municipi les noves llicències per a discoteques i cafès concerts, mentre que a les zones de Cala Llenya-La Joya, Roca Llisa i Cap Martinet la suspensió serà més amplia i afectarà també a sales de ball, sales de festa i beach clubs.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de PSOE-Pacte, Vicent Torre, s’ha manifestat partidari de la iniciativa de l’Ajuntament, però ha lamentat que la Llei de Turisme hagi de provocar tants maldecaps. “Vam tardar quasi quatre anys en aprovar les Normes Subsidiàries” ha recordat Torres, “i ara arriba el senyor Delgado [en referència al conseller balear de Turisme] i ens les posa cames amunt”.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *