FAPA Eivissa recolza el trilingüisme a les aules però rebutja el TIL | Noudiari.es

FAPA Eivissa recolza el trilingüisme a les aules però rebutja el TIL

@Noudiari/La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes d’Eivissa (FAPA) ha manifestat en referència al Decret Llei TIL (Tractament Integral de les Llengües als centres docents no universitaris de les Illes Balears) el seu desacord “en la manera com pretén implantar-se aquesta llei, precipitada i sense consens amb la comunitat educativa, degut, principalment, a què no està dotada dels recursos, humans i materials, necessaris”.

Exterior del Instituto Blanca Dona

Exterior del Instituto Blanca Dona

Segons la FAPA, el coneixement de l’anglès és “una necessitat” en la nostra Comunitat Autònoma. “Tots els pares i mares d’alumnes, i creiem que segurament tota la població eivissenca, som conscients de la importància del coneixement d’aquesta llengua estrangera i estaríem encantats que els nostres fills i filles coneguessin les tres llengües, anglès, català i castellà. No obstant, creiem que és precipitat voler implantar aquesta reforma sense tenir els recursos adequats”, han explicat els pares i mares dels escolars.

La FAPA considera “incoherent” que vulgui dur-se a terme aquest projecte “tan ambiciós, si aquest darrer curs acadèmic no hi havia pressupost per cobrir les baixes dels professors, hi ha hagut augment de ràtios a les aules, retallades dels professors de suport i de necessitats educatives”. Els pares i mares dels escolars subratllen que aquesta reforma hauria d’haver-se fet amb “el diàleg i el consens de la comunitat educativa” i destaquen que el sistema educatiu vigent “no està preparat” per la implantació del TIL. “La implantació del TIL creiem que suposarà una minva de la qualitat educativa, especialment als alumnes de 1r ESO. No obstant, remarquem que pels alumnes d’infantil o primers cursos de primària sí suposarà un avanç en el seu coneixement de llengües”, han avançat des de la FAPA.

 

Una respuesta para FAPA Eivissa recolza el trilingüisme a les aules però rebutja el TIL

  1. maria ribas Responder

    26 mayo, 2013 en 15:00

    Totalment d,acord…. Ningú recolza aquesta llei, precisament x com ho volen implantar…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *