Formentera sobrepassa els pronòstics d'ocupació turística i es prepara per una bona temporada - Noudiari.es | Noudiari.es

Formentera sobrepassa els pronòstics d’ocupació turística i es prepara per una bona temporada

@Noudiari/ La consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha informat aquest matí en roda de premsa sobre les dades d’ocupació a Formentera durant la primera quinzena de juny, unes xifres superiors al mateix període de l’any passat que, juntament amb la millora de la ocupació al mes de maig, ofereixen un molt bon pronòstic per aquesta temporada.

A més de la pujada en l'ocupació hotelera, Formentera ha experimentat un augment de turisme familiar i d'Europa de l'est.  Foto: PyP

A més de la pujada en l’ocupació hotelera, Formentera ha experimentat un augment de turisme familiar i d’Europa de l’est.
Foto: PyP

Aquestes estadístiques s’han elaborat arrel d’un estudi propi de l’àrea de Turisme i són, segons la consellera, el fruit dels esforços realitzats en promoció turística, així com de la implicació i participació del sector privat, que ha redundat en millors resultats pel que fa a la ocupació i també en la diversificació de mercats.

Així, els percentatges de la primera quinzena de juny són millors que la temporada passada, amb una ocupació del 76,50%, 8 punts i mig superior que en el mateix període del 2012, que va assolir quasi el 68% d’ocupació. Es tracta del segon millor resultat en els darrers cinc anys pel que fa al mes de juny, després de les extraordinàries xifres d’ocupació de l’any 2011, que va registrar un 82,67% d’ocupació turística.

Un mercat turístic més diversificat i familiar
Aquesta primera quinzena, s’ha detectat una diversificació de mercats amb l’arribada de més turisme francès i anglès. La previsió per aquesta temporada està en equilibri entre el mercat italià i espanyol, ja que tal com mostren les estadístiques del mes de juny, s’ha registrat una major presència del mercat espanyol (43%), seguit de l’italià (38%), l’alemany (14%) i l’anglès. De fet, el mes de maig ja augurava aquestes estadístiques amb un 31% d’espanyols, un 27% d’italians i un 18% d’alemanys. Així mateix, s’ha detectat una tendència pel que fa a l’arribada de turisme familiar, així com la pujada durant el juny d’estàncies curtes, sobretot pel que fa al turisme nacional.

La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, en un moment de la roda de premsa.

La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat la participació i implicació del sector privat en la promoció turística de l’illa.

Una dada curiosa detectada per les oficines d’informació turística de Formentera és l’arribada de nacionalitats més exòtiques com és el cas de turistes escandinaus, americans, coreans, brasilers i d’Europa de l’est. Pel que fa a la presència de mercats de l’est, des del Consell de Formentera s’han destinat esforços per a la realització de viatges de familiarització amb operadors turístics per la captació de nous països com Polònia i Rússia, continuant amb la feina de diversificació de mercats.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *