Jaume Verdera, Isidor Torres i l’Associació de Veïns del Pilar, guardonats amb els Premis Sant Jaume de Formentera | Noudiari.es

Jaume Verdera, Isidor Torres i l’Associació de Veïns del Pilar, guardonats amb els Premis Sant Jaume de Formentera

@Noudiari/ El ple del Consell Insular de Formentera ha anunciat els noms dels guardonats amb els Premis Sant Jaume d’aquest any. Reunits en sessió extraordinària, els consellers han decidit premiar a títol pòstum a Jaume Verdera Verdera (1951-2012) “en reconeixement a la seva trajectòria a l’àmbit de la recuperació del patrimoni cultural a través de l’organització dels actes lúdics com l’Olimpíada pagesa”. Verdera, a més, va ser secretari de la Coordinadora d’Entitats Cíviques i de l’Associació de Ramaders de Formentera, així com coordinador local de la redacció de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera.

El ple del Consell Insular de Formentera s'ha reunit el dimarts en sessió plenària per aprovar aquestes distincions institucionals.

El ple del Consell Insular de Formentera s’ha reunit el dimarts en sessió plenària per aprovar aquestes distincions institucionals.

Un altre dels guardonats és Isidor Torres Cardona (1951), a qui la màxima institució formenterera vol reconèixer la seva àmplia trajectòria a l’àmbit social i cultural. Mestre i polític, Torres ha destacat per la seva defensa i promoció de la llengua catalana, als àmbits social, educatiu i polític. “Isidor Torres ha defensat els drets dels formenterers i formentereres a tenir els mateixos serveis, com l’Hospital de Formentera, i els seus propis òrgans de govern i una autonomia equiparable a la de la resta de les illes”, han explicat des del Consell.

L’Associació de Veïns del Pilar també ha merescut aquest guardó per “la seva trajectòria a l’àmbit de la recuperació del patrimoni cultural a través de l’organització d’actes lúdics com l’Olimpíada Pagesa i de les Festes de Sant Joan i El Pilar de la Mola, fent-ne ressò a la gent més jove implicant-los en les tasques més oblidades de les activitats de la nostra terra”.

Erró, fill adoptiu, i Medalla d’Or de Formentera pel Col·lectiu de la Pagesia de Formentera
El Consell Insular de l’illa també ha aprovat donar la distinció de Fill Adoptiu de Formentera a Erró, l’artista nascut a Islàndia a 1932, amb el nom de Guðmundur Guðmundsson. “En reconeixement a la seva estima i generositat envers el poble de Formentera, on resideix des de 1958”, han detallat des de la institució. Erró està considerat un dels primer artistes postmoderns i la seva figura s’inclou en el moviment del Novelle Figuration, el precursor de l’Art Pop. En el currículum d’Erró figuren les millors galeries d’arreu del món i també ha exposat a la Sala d’Exposicions de Formentera, o a més va realitzar diverses donacions de la seva obra.

A la imatge, una obra d'Erró, un artista postmodern nascut a Islandia pero resident a Formentera des de 1958.

A la imatge, una obra d’Erró, un artista postmodern nascut a Islandia pero resident a Formentera des de 1958.

Per últim, la Medalla d’Or de Formentera s’atorgarà al Col·lectiu de la Pagesia de Formentera per agrair “a totes les persones que al llarg de la història han estat vinculades amb el nostre camp, associats principalment al moviment de la cooperativa del camp, unió de pagesos i associació de ramaders de Formentera”. A seva defensa i perpetuació de la producció agroramadera de l’illa ha merescut aquesta distinció honorífica.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *