Quatre precintes després, Casa Lola continua funcionant amb tota normalitat | Noudiari.es

Quatre precintes després, Casa Lola continua funcionant amb tota normalitat

 

Interior de Casa Lola. Foto: Vicky-berrocal.blog.elle.es

Interior de Casa Lola. Foto: Vicky-berrocal.blog.elle.es

@D.V./ Tot i que té una denuncia per activitat il·legal i una ordre d’esbucament de diferents construccions que s’han construït també il·legalment, i tot i que la seva entrada s’ha precintat fins a quatre vegades per efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Sant Josep, els bungalows de luxe Casa Lola continuen funcionant amb tota normalitat. Així, fa uns dies, la celebrity Vicky Martín Berrocal explicava al seu blog personal que havia passat uns dies a Eivissa i que s’havia allotjat a Casa Lola, i es que la propietat d’aquest establiment ha trencat les cadenes i ha desfet el precinte de l’entrada principal.

De fet, si es fa una ullada a l’exterior d’aquest establiment, es podrà comprovar que en alguns accessos secundaris encara es troben els rètols de l’Ajuntament de Sant Josep on s’informa que el local està precintat i que “qui vulneri el present precinte li serà demanada la responsabilitat penal corresponent”. No obstant, a la porta principal el precinte està arrencat, i al terra hi ha marques que denoten una entrada i sortida de vehicles recent.

“Hem fet el que hem pogut”

Precinte col·locat per l'Ajuntament de Sant Josep. Foto: D.V.

Precinte col·locat per l’Ajuntament de Sant Josep. Foto: D.V.

L’Ajuntament de Sant Josep es justifica afirmant que ha fet tot el possible per evitar aquesta situació, però que ara això ja no està a les seves mans. “Hem posat el precinte en  quatre ocasions, i cada vegada ho hem fet amb cadenes més gruixudes. I sempre ens les han tallat”, comenta el regidor d’Interior, Serafin Grivé, qui assegura que “hem realitzat les denúncies pertinents davant de la Fiscalia, als jutjats i a la Guàrdia Civil. Nosaltres ja no podem fer res mes”.

Grivé també recorda que l’Ajuntament encara està esperant l’autorització del jutjat per poder entrar dins Casa Lola per a que l’aparellador municipal realitzi un informe in situ de les construccions que s’han d’esbucar i poder el·laborar un pressupost. “Sabem que situacions com aquestes són difícils d’explicar però… què podem fer? Això passa a moltíssimes bandes. La justícia en aquest país és lenta” comenta el regidor josepí.

Per la seva banda, els inspectors del Consell Insular d’Eivissa també estan treballant en aquest tema i fins que no finalitzin els informes la institució insular no es pronunciarà oficialment. El que el Consell tracta d’esbrinar és si Casa Lola està realitzant una activitat turística -per a la qual no té permís- o si es limita a llogar els bungalows. En aquest cas, no s’estaria realitzant cap activitat il·legal, ja que la Llei d’Arrendaments Urbans permet el lloguer. No obstant, si s’estigués oferint alguna mena de servei -recepció, o si es canviessin les tovalloles, per exemple- aleshores sí que s’estaria cometent una il·legalitat.

Dos anys i mig de conflictes legals

Porta principal de Casa Lola, amb els precintes arrencats. Foto: D.V.

Porta principal de Casa Lola, amb els precintes arrencats. Foto: D.V.

Aquesta història de mai acabar va iniciar-se en gener de 2011, quan es van iniciar els tràmits d’un expedient de disciplina urbanística que va concloure amb l’ordre d’esbucament d’unes construccions irregulars a l’interior del recinte turístic, i que inclouen una piscina, una terrassa, els fonaments d’una construcció de 30 metres quadrats, un porxo, dos edificacions annexes de 50 metres quadrats cadascuna, dos edificacions en forma d’L que ocupen 200 metres quadrats, així com l’estructura d’una piscina i un dipòsit d’aigua.

Els propietaris de l’establiment, Inversiones Hoteleras Faro S.L., van presentar al·legacions a l’ordre de demolició, que van ser desestimades mitjançant una ordre de la regidoria d’Urbanisme. Finalment, el passat dia 6 de juny, efectius de la Policia Local i de la Guardia Civil van precintar els accessos a Casa Lola per haver incomplert la normativa urbanística i desobeir tots els requeriments per a que aturessin les obres il·legals. Aquesta operació s’ha repetit en tres ocasions més, i en tot moment la propietat ha desafiat a l’autoritat i ha trencat els precintes.

 

7 Respuestas a Quatre precintes després, Casa Lola continua funcionant amb tota normalitat

 1. jo mateixa Responder

  11 julio, 2013 en 23:16

  A nes pagesos si que saberen fotrens fora de casa. N’hi ha un fart d’incompetents. Perquè després diguin que tots so iguals davant sa llei. Un carai!!!

 2. Luis Responder

  12 julio, 2013 en 8:29

  No es de extrañar que los que vienen a esta isla tengan claro que aqui, hagas lo que hagas, no tiene consecuencias legales. Asi nos va. A al concejal que dice que más no se puede hacer: ¿porque no aparcan un camión delante de la entrada?

 3. vittoibiza Responder

  12 julio, 2013 en 8:45

  Es todo un asco, pero pronto las cosas van a cambiar..

 4. Jess_ibz Responder

  12 julio, 2013 en 9:52

  Yo tenia una casita en el campo, muy tranquila, donde no podia ni construir un garaje porque el precio de los permisos son exhorbitantes, o directamente no te los conceden… ahora, tengo a 100 metros la “Casa Lola”, con una iluminación brutal, música, ruido de gente,camiones q no paran de llegar trayendo agua y demás… y no pasa nada!! Me quedo sin palabras.

 5. Luis Responder

  12 julio, 2013 en 10:05

  Un pueblo al que no le dan herramientas eficaces para defender su tierra es un pueblo secuestrado.

 6. Nikkitta Responder

  12 julio, 2013 en 15:57

  Que asco …

 7. sarita la fantástica Responder

  13 julio, 2013 en 21:57

  Yo creo que la Vicky no ha venido a Ibiza para hacerse la cama ella solita. Ni ella ni ninguno de los inquilinos de “alto standing” que se alojan allí. Así que… espabilen señores del consell!!!!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *