Cursos d’agricultura per als mesos d’hivern a Formentera - Noudiari.es | Noudiari.es

Cursos d’agricultura per als mesos d’hivern a Formentera

Camp de Formentera. Foto: Formenteraweb

Camp de Formentera, camí vell de la Mola. Foto: Formenteraweb

@Noudiari / L’àrea d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça del Consell Insular de Formentera ha organitzat per als mesos d’octubre i novembre una àmplia oferta educativa dirigida al sector agrícola i ramader de l’illa. Entre el ventall de cursos a escollir, les persones interessades podran aprofundir en les plagues i malalties dels arbres fruiters i cítrics, així com en les tècniques de poda, un curs que es repeteix donada la bona acceptació, coneixements de plagues i malalties de la vinya, nocions d’apicultura, donat el creixement del món apicultor a l’illa i un curs de control integrat de l’escarabat de les palmeres (becut vermell), que es fa per primera vegada tenint en compte la importància d’aquesta plaga  i que persegueix fomentar la sensibilitzacio ciutadana com a fet fonamental per lluitar contra aquesta plaga de quarentena a la nostra illa.

Tots els cursos són gratuïts i estan estructurats en una part teòrica i una part pràctica i tenen una durada d’entre 10 i 20 hores. La formació es realitza a les instal·lacions del Centre Antoni Tur “Gabrielet” i totes aquelles persones interessades es podran inscriure a l’Oficina d’Atenció Ciutadana en horari de 9 a 14h o bé informar-se a l’àrea d’Agricultura del Consell de Formentera al telèfon 971.32.10.87, extensió 3 o agricultura@conselldeformentera.cat.

Octubre
Control integrat de l’escarabat de les palmeres (becut vermell)
Durada del curs: 20 hores
Data Inici: 25/10/2013 – 26/10/2013 i 1/11/2013-2/11/2013
Professor: Juan Argente

El curs que inaugura aquest cicle és el Curs de contol integrat de l’escarabat de les palmeres. L’objectiu és donar a conèixer la problemàtica que comporta el becut vermell amb la finalitat de fomentar la sensibilització ciutadana. Amb tal fi es pretén aconseguir que tant propietaris de palmàcies com a professionals del sector comprenguin que el becut és una plaga d’àmbit públic i que la seva lluita requereix de la implicació de tots. Per a això es pretén donar una formació específica descrivint les característiques de la plaga i de l’hoste, la simptomatologia i els sistemes de lluita integrada per prevenir i combatre aquesta plaga de quarentena.

Novembre
– Curs de plagues i malalties de fruiters i cítrics
Durada del curs: 15 hores
Data Inici: 08/11/2013 – 09/11/2013
Professor: Joan Rallo

– Curs d’apicultura
Durada del curs: 15 hores
Data Inici: 15/11/2013 – 16/11/2013
Professors: Esteve Mirangels i Alicia Ferrer

– Curs de poda de fruiters
Durada del curs: 20 hores
Data Inici: 22/11/2013-23/11/2013
Professor: Joan Rallo

– Curs de plagues i malalties de la vinya
Durada del curs: 15 hores
Data Inici: 29/11/2013-30/11/2013
Professor: Joan Rallo

Tast d’aliments i begudes: sobrassada
Durada del curs: 10 hores
Data Inici: Pendent data

Una respuesta para Cursos d’agricultura per als mesos d’hivern a Formentera

  1. Pingback: Cursos d’agricultura per als mesos d’hivern a Formentera » Producte fet a Formentera

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *