El Consell d’Eivissa organitza les I Jornades del Dia Mundial de l’Alzhèimer | Noudiari.es

El Consell d’Eivissa organitza les I Jornades del Dia Mundial de l’Alzhèimer

@Noudiari/ El Consell Insular i el Consorci de Gestió Sociosanitària han organitzat les I Jornades del Dia Mundial de l’Alzhèimer, que inclouen activitats lúdiques a la residència Can Blai i una jornada divulgativa a la sala de plens del Consell Insular d’Eivissa.

Així, el dijous 19 de setembre es portaran a termini diverses activitats a la residència Can Blai i a les 17.30h s’oferirà un berenar de convivència amb l’Associació de Tercera Edat de Santa Eulària. El divendres 20 tindran lloc les conferències al Consell, que començaran a les 16.15h, amb un discurs d’apertura a càrrec de la consellera de Benestar Social, Mercedes Prats. A les 16.30h Pepita Marí, metgessa del Consell, oferirà la conferència ‘Detecció de l’Alzhèimer: primers símptomes’ i a les 17.15h el neuròleg José Luis Parajuà oferirà una perspectiva històrica de la malaltia d’Alzhèimer.

A les 18.30h la gerent del Consorci  de Gestió Sociosànitaria d’Eivissa, l’advocada Maite Planells, parlarà dels aspectes jurídics de la Llei de Dependència. Tres quarts d’hora després, la metgessa geriatra Sònia Palau parlará de l’atenció al final de la vida en demències avançades. La cloenda es celebrarà a les 20h, a càrrec del president Vicent Serra.

Activitats a Can Blai i Llar Eivissa
El dissabte 21 de setembre estan previstes una sèrie d’activitats que tindran lloc a la Residència Can Blai. A les 11h pujarà a l’escenari el Mag Dantés i a les 18h els assistents gaudiran d’una actuació de ball pagès. Paral·lelament, la Llar Eivissa també ha organitzat algunes activitats com un recorregut per l’Alzhèimer a través de diversos pòsters informatius, la projecció d’un documental sobre l’Alzhèimer a les 11h i, una hora després, una xerrada amb una cuidadora on es presentarà l’Associació per a la Promoció de l’Autonomia, la Salut i la Qualitat de Vida.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *