Margalida Font, Esperança Marí i Antoni Pastor tornen a demanar la constitució del grupo mixt | Noudiari.es

Margalida Font, Esperança Marí i Antoni Pastor tornen a demanar la constitució del grupo mixt

@Noudiari / Avui, dia 18 de setembre, dins els terminis establerts pel Reglament del Parlament de les Illes Balears per constituir grups al començament de cada període legislatiu, les diputades Margalida Font i Esperança Marí i el diputat Antoni Pastor han demanat formalment la constitució del Grup Mixt al Parlament de les Illes Balears.

La diputada Esperança Marí durant una roda de premsa. Foto: PSOE-Pacte.

La diputada Esperança Marí durant una roda de premsa. Foto: PSOE-Pacte.

La constitució del Grup Mixt va ser demanada, just al principi de la legislatura, per Jaume Ferrer, aleshores diputat de Gent per Formentera, i Esperança Marí, diputada de Pacte per Eivissa, elegida dins la coalició PSOE-Pacte per Eivissa.

Des de llavors, al principi de cada període legislatiu s’ha demanat la constitució del Grup Mixt, primer pels diputats esmentats i posteriorment també per na Margalida Font (elegida dins la coalició Gent per Formentera-PSOE, diputada que representa Formentera), n’Esperança Marí i n’Antoni Pastor, que deixà el PP quan aquest partit va començar a incórrer sistemàticament en decisions contràries a l’Estatut d’autonomia i a la Llei de Normalització Lingüística.

La diputada Esperança Marí ha remarcat que “la deriva autoritària del PP va començar impedint la constitució del Grup Mixt, constitució que ha estat sol·licitada, d’acord amb el que marca el Reglament del Parlament, al principi de cada període de sessions”. Marí afirma que “l’espiral en què ha entrat el PP va començar impedint que tots els representants del poble estiguem al grup que ens tocaria”.

Així mateix, la diputada eivissenca ha trobat “completament lamentable que hàgim hagut de dur la qüestió al Tribunal Constitucional, el qual, malauradament, encara no ha emès cap decisió sobre aquesta qüestió”. Segons Marí, “si esperen gaire, és possible que puguem constituir el Grup Mixt només quan la legislatura estigui a punt d’acabar”.

Esperança Marí exigeix que “aquest parlament i aquest govern tornin als camins de la normalitat democràtica i que deixin d’obstaculitzar el funcionament normal del Parlament de les Illes Balears”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *