Ampli seguiment a l’escola pública pitiüsa de la vaga del sector educatiu | Noudiari.es

Ampli seguiment a l’escola pública pitiüsa de la vaga del sector educatiu

 

Imatge de la concentracio d'avui davant la delegació de la Conselleria d'Educació. Fotos: D.V.

Imatge de la concentracio d’avui davant la delegació de la Conselleria d’Educació. Fotos: D.V.

@D.V./ Novament les aules aturades, novament camisetes verdes en defensa de l’educació pública i novament un ampli seguiment de l’aturada a l’escola pública. Així, segons dades dels sindicats, l’aturada als centres d’educació pública d’Eivissa hauria estat del 62,22%, mentre que a Formentera l’aturada hauria estat del 76,47%. Al conjunt de Balears, el seguiment de la vaga segons els sindicats hauria estat del 71,84%, un 72,82% a Mallorca i un 77,36% a Eivissa.

Als centres concertats el seguiment hauria estat molt menor, situant-se en el 22,95% a Eivissa i del 0% a Formentera. La Federació d’Associacions de Pares (FAPA) calcula que només el 15% dels alumnes ha assistit a classe.

La Conselleria d’Educació, en canvi, ofereix un panorama molt diferent i estima que només un 25,9% dels professors registrats com a actius ha fet vaga avui, sumant els docents dels centres públics i concertats. A l’educació pública hauria fet vaga un 32% dels docents, dels quals a Eivissa haurien aturat un 32,2% i a Formentera el 41%. A l’escola concertada, segons el Govern, “no es té constància” que ningú hagi seguit la vaga ni a Eivissa ni a Formentera. Segons les seves dades, a més, el 93% de l’alumnat hauria assistit a classe.

Satisfacció per part dels sindicats i jornada sense incidències
La delegada de la Conselleria d’Educació a les Pitiüses, Belén Torres, ha informat que l’aturada s’ha desenvolupat amb completa normalitat i no s’ha registrat cap incident. Per la seva banda, el portaveu del sindicat STE-i a les Pitiüses, Pere Lomas, s’ha manifestat molt satisfet per la força que encara manté l’aturada a Eivissa i Formentera, i la implicació del personal docent en la lluita contra les retallades a l’educació pública: “Després del desgast que ha patit el col·lectiu dels docents durant una vaga que ha durat tres setmanes, sorprèn el seguiment massiu de l’aturada d’avui”. Segons Lomas, la protesta té una plena justificació perquè “la situació a l’educació pública és insostenible i els docents ens mantenim forts perquè sabem que la raó està del nostre costat”.

Concentració davant sa Graduada. Foto: V.R.

Concentració davant sa Graduada. Foto: V.R.

Per la seva banda, la portaveu de la Coordinadora de Professors, Maria Antònia Marroig, ha explicat que refusen la LOMQE perquè avala “un sistema educatiu que segrega per sexe, dóna a la religió una importància inaudita en un Estat aconfessional, i margina al català a l’ensenyament”.

Una visió molt diferent és la del director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartomeu Isern, qui s’ha felicitat “perquè una àmplia majoria dels docents i del personal no docent ha decidit assistir al seu lloc de feina”.

Avui al migdia, a més, 300 docents s’han concentrat davant la delegació de la Conselleria d’Educació a Vila. A la tarda, 150 docents s’han tornat a concentrar, en aquest cas davant l’antiga escola Sa Graduada.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *