Joana Maria Camps, consellera d’Educació: “El TIL és en vigor i ja s’aplica” | Noudiari.es

Joana Maria Camps, consellera d’Educació: “El TIL és en vigor i ja s’aplica”

@Noudiari – Ara Balears/ La consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha dit aquest dimarts al Parlament que “a dia d’avui el decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) és en vigor i s’està aplicant” i ha recordat que la negociació amb els sindicats sobre la seva aplicació no ha conclòs. Arran d’algunes preguntes de l’oposició Camps ha mantingut que aquest decret és un dels instruments que del seu departament per disminuir els índexs de fracàs escolar a les Illes Balears.

La consellera d'Educació balear, Joana Maria Camps Foto: Ara Balears

La consellera d’Educació balear, Joana Maria Camps Foto: Ara Balears

Camps ha recordat que totes les lleis que han portat a les actuals dades de fracàs escolar a Balears i Espanya han estat redactades per governs socialistes i que la principal disminució de professorat va tenir lloc amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

“El TIL ha instal·lat el caos”
Des de MÉS el diputat Antoni Alorda ha advertit que l’aplicació del TIL ha “instal·lat el caos” en els centres que desconeixen com aplicar-lo o si afecta aquest primer curs a primer de l’ESO. Des del PSIB la diputada Conxa Obrador ha considerat una “frivolitat” que el president, José Ramón Bauzá, relacioni el fracàs escolar a les Illes amb l’ensenyament en català i ha defensat, com els sindicats, que els nens aprenguin anglès però amb un programa i un professorat preparat.

Obrador ha dit que els docents lluiten per una educació pública de qualitat i ha recordat que les Illes són al primer lloc del fracàs escolar a Espanya.La també diputada socialista Cristina Rita ha recordat a la consellera que amb el PSIB el fracàs escolar era del 35% i que ara, amb el Govern del PP, ja arriba al 40%.

Rita ha lamentat la massificació de classes o la desaparició dels programes de reforç o de les ajudes a menjadors i que l’aplicació del TIL s’hagi convertit en la “broma” dels programes d’humor de la televisió . Ha demanat a la consellera que “rectifiqui” i retiri aquest decret.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *