Joan Carles Palerm renova com a president del GEN, que comptarà amb un pressupost de 102.000 euros per a 2014 - Noudiari.es | Noudiari.es

Joan Carles Palerm renova com a president del GEN, que comptarà amb un pressupost de 102.000 euros per a 2014

@Noudiari / El divendres es va celebrar l’Assemblea General Ordinària del GEN-GOB Eivissa per presentar, als socis i sòcies de l’entitat, un resum de les moltes activitats portades a terme dins l’any 2013 així com la proposta d’activitats previstes per a 2014 i els pressupostos econòmics per portar-les a terme. Durant l’Assemblea es va aprovar un pressupost per a 2014 de 102.142,50 euros i la continuïtat en els seus càrrecs del president, Joan Carles Palerm, i la vicepresidenta, Neus Prats.

Prats i Morgan, del GEN

Prats i Morgan, del GEN

Tots els punts de l’ordre del dia varen ser aprovats per unanimitat. Les actuacions més rellevants durant aquest any han set, entre altres, les resolucions judicials pel cas Cretu, sobre la qual s’ha manifestat la intenció de poratr-le al Suprem, la personació del GEN en el procés contra les obres il·legals de Puig d’en Serra i ses Salines, per fer acomplir la sentències de demolició; la sol·licitud a la Guàrdia Civil, al Director insular de l’Administració General de l’Estat i a la Delegada del Govern a les Illes balears per que acceleri els tràmits judicials pel cas Huerta. Aquest du paralitzat des de fa 5 anys; la presentació d’al·legacions al Pla Hidrològic de les Illes Balears, per al qual es sol·licita la retirada del pla; i, entre d’altres, la presentació d’al·legacions a les NNSS de Sant Antoni de Portmany.

Pel que fa a les activitats portades a terme dins l’any que ara finalitza, cal esmentar les noves campanyes en defensa d’espais emblemàtics com ses Feixes i Benirràs, o altres a causa de problemes més recents, com l’amenaça davant la possible explotació de pous de petroli al golf de València, front a les costes pitiüses, que ha comportat, entre d’altres coses, la incorporació del GEN dins l’Aliança Mar Blava.

Dins 2013, i amb continuïtat dins 2014, un projecte important per al GEN és ‘La Mar, una responsabilitat compartida’, patrocinat per la Fundació Adessium i el Fons per a la Conservació d’Eivissa (IPF). Es tracta d’un projecte de 18 mesos de duració, ampliables a 12 mesos més, que centra l’esforç en identificar i combatre les principals agressions, punts de contaminació i demés amenaçes que afecten al medi marí; i implicar tots els sectors relacionats amb la conservació de la mar, amb especial atenció el sector pesquer.

Pel que fa a l’educació ambiental, ha continuat dins 2013 i continuarà, tot i que sota mínims a causa de la crisi, l’activitat per a centres educatius d’Eivissa. L’Equip de Natura del GEN continua amb les campanyes de sensibilització en defensa de les aus (censos, denuncies, anellaments, etc.). Per a Sant Jordi es presentarà la publicació ‘Cala d’Hort i el seu entorn terrestre i marí’.

Un altre fet destacable és el projecte de Custòdia del territori a Can Toni d’en Jaume Negre que durant 2014 comportarà la creació de basses artificials d’aigua (safareigs) per a la captació i emmagatzematge d’aigua de pluja (projecte finançat pel Leader); la creació d’una bassa temporal per a la recuperació del calàpet i, entre moltes altres coses, la presentació i oferiment d’un programa educatiu propi per a centres educatius i un altre per oferir visites guiades a la finca per a turistes dels agroturismes de la zona. Es preveu, també, la creació del primers hortets i la introducció d’animals autòctons, inicialment la gallina i el conill.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *