Formentera inverteix 678.951 euros en la millora de la xarxa de pluvials | Noudiari.es

Formentera inverteix 678.951 euros en la millora de la xarxa de pluvials

@Noudiari/ El Consell Insular de Formentera i Aqualia, empresa concessionària de la gestió integral de l’aigua a l’illa i adjudicatària de les obres, iniciaran el pròxim 5 de febrer les obres de renovació de la xarxa d’aigües pluvials de l’avinguda Vuit d’Agost i de Santa Maria, al nucli urbà de Sant Francesc, i al carrer Ponent de la Savina. Aquestes dues obres tenen un termini d’execució de dos mesos i es finançaran amb els fons d’obres que ascendeix a 678.951,01€. Aquests fons d’obres prové de l’excedent pressupostari obtingut dels imports d’aigua no satisfets a l’Agència Balear de l’Aigua mentre l’aigua no va assolir la qualificació d’apta per al consum humà.

La consellera Sílvia Tur en la presentació d'aquestes obres de millora de la xarxa de pluvials.

La consellera Sílvia Tur en la presentació d’aquestes obres de millora de la xarxa de pluvials.

Les millores programades a Sant Francesc consistiran en la instal·lació d’un col·lector de pluvials en l’avinguda Vuit d’Agost i el final del carrer Santa Maria, fins a la seva connexió amb la conducció existent que creua la carretera PM-820 a l’entrada del nucli de Sant Francesc, on s’evacuaran aquestes aigües al terreny natural.

Tal com ha explicat la consellera formenterera de Medi Ambient, Sílvia Tur, “aquesta obra és molt important, ja que actualment la xarxa d’aigües pluvials d’aquesta avinguda està connectada a escomeses de la xarxa de clavegueram. Això fa que en dies de forta pluja la xarxa es carregui i retorni les aigües residuals a alguns habitatges.” Per resoldre aquesta situació s’instal·larà una nova xarxa independent d’aigües pluvials al llarg d’aquesta avinguda amb embornals a cada costat del carrer.

Millores al carrer de Ponent de la Savina
Al mateix temps, també s’iniciaran les obres de millora del clavegueram del carrer de Ponent de la Savina on està previst unificar, renovar i millorar les xarxes de clavegueram existents, així com instal·lar un pou de bombeig d’aigües residuals.

Durant l’execució de les obres, el Consell Insular de Formentera i Aqualia s’han compromès a mantenir permanentment informats els ciutadans sobre les possibles afectacions de trànsit o variacions del servei que es puguin produir.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *