Roig-Francolí, Guerau de Arellano i José Colomar rebran les distincions honorífiques del Consell | Noudiari.es

Roig-Francolí, Guerau de Arellano i José Colomar rebran les distincions honorífiques del Consell

@Noudiari/ El Consell Insular d’Eivissa, ha iniciat els tràmits per atorgar les distincions honorífiques al biòleg Cristòfol Guerau de Arellano, al músic Miquel Roig-Francolí i a l’empresari José Colomar. El primer ha estat proposat com a fill adoptiu d’Eivissa mentre que els altres dos seran distinguits amb la Medalla d’Or.

Cristòfol Guerau de Arellano
Llicenciat en biològiques i catedràtic de ciències, amb la distinció de fill adoptiu es reconeix la seua tasca en el camp de la docència, la investigació i la divulgació dels valors naturals d’Eivissa, especialment en el camp de la botànica, així com el seu així com el seu compromís amb el medi ambient de l’illa. Guerau de Arellano va néixer a Palma l’any 1942, va exercir com a professor a diferents centres superiors, tot i que la major part de la seua activitat docent la va portar a terme a l’Institut Santa Maria, fins la seua jubilació l’any 2002. Ha publicat diversos llibres i articles sobre el coneixement de les plantes d’Eivissa i Formentera, així com aspectes relacionats amb les plantes autòctones i la cultura popular.

El compositor eivissenc Miquel Roig-Francolí. Foto: miguelroig-francoli.com

El compositor eivissenc Miquel Roig-Francolí. Foto: miguelroig-francoli.com

Miguel A. Roig-Francolí Costa
El músic eivissenc rebrà la medalla d’or atesa la “seua tasca en el camp de la música, al màxim nivell acadèmic i artístic, destacant com a pedagog reconegut internacionalment, com a compositor i investigador”. Es reconeix que durant la seua carrera musical i acadèmica “ha portat el nom d’Eivissa arreu del món, sempre contribuint a la vinculació de l’illa amb la cultura i l’avantguarda artística”.

Roig-Francolí va néixer a Eivissa l’any 1953, és Doctor en Teoria Musical per la Indiana University i ha obtingut nombrosos premis i beques d’investigació en el camp de la composició i la musicologia. Actualment és professor de Teoria Musical i Composició a la University of Cincinnaty, i ha publicat diversos llibres sobre harmonia musical que són d’ús habitual a Estats Units i que s’han traduït al xinès. Les seues obres han set interpretades a ciutats com Londrs, Berlín, Bloomington (Indiana), Cincinnati (Ohio), Madrid, Barcelona, Tenerife, Mallorca i Eivissa, entre d’altres, per diferents orquestres de primer nivell.

José Colomar Serra
L’empresari eivissenc rebrà la medalla d’or per la seua tasca tant en el món empresarial com la seua important feina de dinamitzador social en entitats esportives (Societat Esportiva Eivissa, Club Nàutic d’Eivissa), turístiques (Foment del Turisme), empresarials (PIMEEF i PRODECO), solidàries (Creu Roja) i vesinals, en les quals “ha contribuït a una societat més activa i participativa”. Colomar va néixer a Sant Mateu l’any 1936. Com a empresari del sector de l’automoció, entre d’altres com a concessionari de la marca SEAT des de 1964, va contribuir decisivament a que aquesta marca escollís el nom de Ibiza per al seu vehicle més popular.

El Consell Insular d’Eivissa recorda, a més, que ja s’ha obert la convocatòria per presentar candidatures als Premis al Mèrit Ciutadà 2013. Els interessats en realitzar propostes poden fer-ho fins el 24 de gener al Registre d’Entrada del Consell.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *