Cultura i esport per commemorar el Dia de les Illes Balears a Formentera | Noudiari.es

Cultura i esport per commemorar el Dia de les Illes Balears a Formentera

@Noudiari/ L’àrea de Participació Ciutadana i Festes del Consell Insular de Formentera ha presentat el programa d’activitats culturals i esportives per commemorar el Dia de les Illes Balears a Formentera. Les activitats programades es portaran a terme des del dia 10 de febrer fins al 2 de març i engloben un ventall d’actes per a tots els públics, com l’acte institucional (amb l’acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola de Música i Conservatori de l’illa), l’organització de tallers de treballs manuals i teatre al carrer per als més petits, la jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de Can Marroig i al Poliesportiu Antoni Blanc, la cursa esportiva FART organitzada pel Grup Esportiu Espalmador i l’exposició fotogràfica D-Isla a-Isla, organitzada per l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Un moment de la presentació del programa de festes de la Diada de Balears.

Un moment de la presentació del programa de festes de la Diada de Balears.

L’exposició de fotografia de Vicenç Ochoa i Xim Jurado, anomenada D-ISLA A-ISLA. Dos miradas, enceta la programació de la Diada de les Illes Balears i es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell fins al dia 1 de març. A banda de les activitats culturals, s’ha organitzat un taller de treballs manuals per a nens i nenes el dia 27 de febrer i una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de Can Marroig, organitzada per l’Institut Balear de la Natura. Aquesta activitat, amb la finalitat de donar a conèixer els valors naturals del Parc Natural de Ses Salines, es celebrarà el dia 28 de febrer amb un itinerari guiat dirigit a tots els públics.

Primer Trofeu Illes Balears
El dia de les Illes Balears s’han organitzat tot un seguit d’activitats esportives, entre les que destaquen la cursa pel litoral de l’illa, Formentera All Round Trail, que enguany atorgarà el I Trofeu Illes Balears, així com una jornada de portes obertes al Poliesportiu Antoni Blanc, on els assistents podran gaudir d’una exhibició de natació sincronitzada i d’arts marcials. Els participants també estan convidats a assistir a tornejos de vòlei i bàsquet, així com inscriure’s en les classes d’activitats dirigides, organitzades per donar a conèixer la programació d’aquest equipament esportiu. I com a novetat el Campionat Balear de Trial a càrrec de Motoclub Formentera, que tindrà lloc el diumenge 2 de març.

El Campionat Balear de Trial a càrrec de Motoclub Formentera, que tindrà lloc el diumenge 2 de març, és una de les grans novetats del programa festiu.

El Campionat Balear de Trial a càrrec de Motoclub Formentera, que tindrà lloc el diumenge 2 de març, és una de les grans novetats del programa festiu.
Foto: motoclubfe.com

Tanmateix, les famílies de Formentera podran gaudir d’un matí cultural a càrrec de la companyia la Tresta i la Verdesca, que presenten <ZUM>; un espectacle musical d’animació a càrrec del programa TAP de Sa Xerxa, Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears que ve patrocinat per l’Obra Social “La Caixa”. Aquest és un espectacle per a tots els públics que es celebrarà a la Plaça de la Constitució de Sant Francesc i que contribueix a portar el teatre als carrers.

Acte institucional amb acompanyament de l’alumnat de l’Escola de Música
A la tarda, el tradicional acte institucional que, enguany compta amb la presència del president de les Illes Balears, amb l’acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola de Música i Conservatori de Formentera, així com la representació de les Colles de Ball de Formentera (Xacoters i Pastorells). Per acabar aquesta jornada s’ha organitzat un sopar-maridatge de les Illes Balears organitzat per l’Associació Gastronòmica Es Morter.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *