El Consell de Formentera recorrerà al Suprem la sentència del TSJB que anul·la la delimitació dels conjunts històrics | Noudiari.es

El Consell de Formentera recorrerà al Suprem la sentència del TSJB que anul·la la delimitació dels conjunts històrics

@Noudiari/ La consellera de Patrimoni del Consell Insular de Formentera, Sònia Cardona, i el conseller d’Urbanisme, Bartomeu Escandell, han anunciat que presentaran un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) que anul·lava la delimitació dels conjunts històrics de l’illa. 

Els consellers Sònia Cardona i Bartomeu Escandell a un moment de la roda de premsa on han anunciat aquesta decisió.

Els consellers Sònia Cardona i Bartomeu Escandell a un moment de la roda de premsa on han anunciat aquesta decisió.

Aquesta sentència, que va ser emesa el 6 de febrer, no contempla la delimitació dels Béns d’Interès Cultural (BIC) de les esglésies de Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola, una protecció que va ser aprovada al Plantejament Urbanístic i les Normes Subsidiàries de Formentera. Els representants del Consell també han avançat que demanaran quin és l’abast real d’aquesta sentència.

El Consell demana un aclariment de sentència
Segons els representants de la màxima institució formenterera, el Consell ha sol·licitat un aclariment de les bases de la sentència del TSJB. Tanmateix, asseguren que si la documentació aportada per l’Executiu de l’illa no és suficient, tal com afirma el veredicte del TSJB, aportaran tota la informació que sigui requerida per garantir la protecció d’aquestes àrees. A més, els consellers Cardona i Escandell han mostrat els documents que confirmen que la Comissió Tècnica assessora es va reunir per dissenyar la delimitació d’aquests BICS, i no com afirma el document del TSJB, on s’argumenta que no es varen seguir els procediments tècnics necessaris.

Imatge de la demolició del centre de Ca ses Castellones, a Sant Ferran.

Imatge de la demolició del centre de Ca ses Castellones, a Sant Ferran.

Finalment, el conseller d’Urbanisme ha subratllat que aquesta protecció de l’àrea adjacent als BIC de Formentera no es va fer per protegir el conjunt construït a Ca ses Castellones, ja que es va enderrocar aquesta construcció, que incloïa un centre comercial, segons el que va decretar el 2009 el Tribunal Suprem.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *