El documental ‘Eivissa terra endins’, el programa més vist de dissabte al Canal 33 | Noudiari.es

El documental ‘Eivissa terra endins’, el programa més vist de dissabte al Canal 33

@Noudiari / ‘Eivissa terra endins’, el documental de dissabte a la nit al Canal 33, va ser el programa més vist del dia en aquest canal. El treball, dirigit per Justine Pellerin, a més, se situa com al tercer documental més vist de la temporada actual del programa ‘El documental’, del Canal 33 de Televisió de Catalunya.

Un fotograma del documental 'Eivissa, terra endins', que es podrà veure el dissabte 22 de febrer a Canal 33.

Un fotograma del documental ‘Eivissa, terra endins’

El documental mostra una Eivissa allunyada del turisme i de l’oferta lúdica, i és una evocació de l’illa de terra endins a través de testimonis i records dels habitants de la zona des Amunts. Els protagonistes parlen del seu vincle amb la terra, de la cultura camperola i dels canvis ocorreguts aquestes últimes dècades.

És un enfocament sobre la cultura eivissenca i les seves tradicions, que queden camuflades en la bullícia del turisme de masses. Fins fa poc, l’economia eivissenca estava basada en l’autosuficiència. Va generar unes formes de vida específiques que l’espectador anirà descobrint a través de l’arquitectura, l’organització familiar, la sociabilitat o el treball.

‘Eivissa terra endins’ es va rodar intencionadament en eivissenc amb la finalitat de sensibilitzar el públic sobre un patrimoni i una parla massa desconeguda i perquè els entrevistats puguin expressar-se en aquesta modalitat del català.

Aquest treball es pot tornar a veure al servei alacarta de TV3 i al web del programa  fins al 24 de març (http://www.tv3.cat/eldocumental/videos). Una magnífica oportunitat de descobrir una Eivissa desconeguda.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *