El Govern es compromet a iniciar enguany les obres de remodelació de la dessaladora de Formentera | Noudiari.es

El Govern es compromet a iniciar enguany les obres de remodelació de la dessaladora de Formentera

@Noudiari/ El Govern balear, a través de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA), ha anunciat que iniciarà enguany les obres d’execució del projecte de remodelació integral de la planta dessaladora de Formentera, que suposaran una inversió de 5,5 milions d’euros. Així ho ha comunicat el conseller balear d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, al delegat del Govern de les Illes Balears a Formentera, José Alcaraz, en una reunió mantinguda el matí del dimarts per tractar diversos assumptes relacionats amb l’illa.

Biel Company, a l'esquerra de la imatge, i José Alcaraz s'han reunit a Formentera per tractar diversos temes que afecten l'illa.

Biel Company, a l’esquerra de la imatge, i José Alcaraz s’han reunit a Formentera per tractar diversos temes que afecten l’illa.

 Segons han explicat des de la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, la remodelació integral d’aquesta dessaladora permetrà incrementar de 4.000 a 5.000 metres cúbics la capacitat de la planta i garantirà el subministrament d’aigua dessalada de qualitat durant tot l’any i especialment en l’època estival. ABAQUA preveu licitar aquestes obres en els propers mesos i començar a executar-les aquest mateix any. Aquest mes de febrer, segons ha explicat el conseller Company, ABAQUA finalitzarà les obres de la primera fase de la remodelació de la dessaladora de l’illa, una actuació que ha suposat una inversió d’1.200.000 euros i que ha permès incrementar el cabal d’aigua dessalada i la seva qualitat, ja des d’aquest passat estiu. Les obres s’iniciaren el passat mes d’abril i han servit per preparar la planta per poder dur a terme la seva remodelació integral.

Regulació del fondeig recreatiu i licitació de 14 habitatges de protecció pública
El conseller Biel Company també ha avançat al delegat del Govern a Formentera que la conselleria ja està fent feina en el pla de mesures de regulació del fondeig recreatiu per a la protecció de la posidònia per a aquest estiu.

 Un altre dels assumptes que han estat sobre la taula en la reunió ha estat la promoció de catorze habitatges de protecció pública que l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) construirà a Sant Ferran. El conseller Company ha informat el delegat de Formentera que està previst que l’IBAVI posi en marxa abans de l’abril la licitació de les obres d’aquests habitatges que resten pendents des de meitats de l’any 2011 per manca de finançament i suposen una inversió total d’un milió d’euros. Company ha recordat que aquest projecte ha aconseguit una subvenció de 750.000 euros del programa europeu Life+ que en facilitarà la seva execució.

Finalment, Biel Company i José Alcaraz també han tractat de les millores que l’IBANAT està duent a terme a la finca pública de Can Marroig, al Parc Natural de Ses Salines, així com de la realització del taller de formació ocupacional que s’imparteix en aquesta finca amb la participació de deu alumnes que es formen en tècniques de treball forestal i agrícola.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *