Formentera redueix la generació de residus i assoleix un dels millors percentatges de reciclatge de Balears | Noudiari.es

Formentera redueix la generació de residus i assoleix un dels millors percentatges de reciclatge de Balears

@Noudiari/ Formentera aposta pel reciclatge. Així ho demostren les dades presentades per la consellera de Medi Ambient, Indústria i Energia del Consell formenterer, Sílvia Tur, que ha mostrat una comparativa des de l’any 2010 fins avui dia. L’anàlisi de les dades procedeix de la informació que es processa sobre les tones de residus que es transporten a la Planta de Transferència des Cap de Barbaria per al seu posterior trasllat a l’illa d’Eivissa.

La conscienciació ambiental de la ciutadania ha facilitat que es redueixi el volum de residus a Formentera.

La conscienciació ambiental de la ciutadania ha facilitat que es redueixi el volum de residus a Formentera.

Pel que fa a les dades de recollida selectiva, la generació total de residus de l’any 2013 a Formentera ha estat de 8.728.45 tones, el que suposa 358 tones menys que l’exercici anterior. El percentatge total de reciclatge a Formentera va assolir un 21,62 per cent del total de residus generats, una xifra que suposa una baixada de 2,83 punts percentuals respecte a l’any anterior.

Increment de recollida de vidre pel servei porta a porta a Es Pujols
En total es recolliren 778,48 tones de paper i cartró, que equival a quasi un 9 per cent del total de la recollida, mentre que en l’apartat d’envasos es va arribar a les 244,46 tones (2,80 per cent) i  760 tones de vidre (8,71 per cent). A més, enguany s’ha registrat un lleuger increment en la recollida de vidre que l’àrea de Medi Ambient ha explicat per l’aplicació del servei de recollida porta a porta dels establiments de restauració i oci nocturn del nucli urbà des Pujols.

Si comparam aquestes dades amb els anys anteriors, des de la posada en marxa del servei l’any 2010, la tendència ha set un poc irregular, tot i que sempre amb bons resultats en comparació amb altres comunitats. L’any 2012, el rebuig va comptabilitzar un total de 9.086 tones, assolint un 24,45 del percentatge total de recollida selectiva, essent l’any en què s’obtingueren els millors resultats des que es va implementar el sistema de recollida diferenciada.

Educació i conscienciació ambiental
“Tenint en compte que les dades reflecteixen la pressió turística en el volum de residus que s’imputen a cada habitant censat, els resultats de Formentera són positius i corroboren les bones pràctiques de la ciutadania de l’illa, tant pel que fa la correcta separació en origen dels residus, com pel que fa a la introducció i facilitació dels mitjans que des del sector serveis es posen a disposició dels turistes als habitatges i establiments turístics (nombre de contenidors, mitjans tècnics i humans i freqüències de pas)”, han afirmat des de la màxima institució de Formentera.

El Consell ha avançat que la generació total de residus de l’any 2013 a Formentera ha estat de 8.728.45 tones, el que suposa 358 tones menys que a 2012. Foto: R. Beltrán

El Consell ha avançat que la generació total de residus de l’any 2013 a Formentera ha estat de 8.728.45 tones, el que suposa 358 tones menys que a 2012.
Foto: R. Beltrán

En aquesta línia, la consellera Sílvia Tur ha subratllat els esforços que s’han fet en termes d’educació i conscienciació ambiental a través de les campanyes informatives i de la labor de les zeladores de medi ambient, que han contribuït a millorar qualitativament el servei.

Pel que fa a les dades de recollida d’electrodomèstics i residus d’aparells electrònics, el 2013 es contabilitzaren 103,69 tones, el 2012 127,02 tones, el 2011 131,94 tones i el 2010 se’n recolliren 138,07. Segons el Consell, aquesta baixada podria justificar-se per una tendència a la baixa en la compra de nous electrodomèstics fruit de la crisi econòmica, així com per la tendència a optar per l’opció de la reparació davant la compra de nous electrodomèstics.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *