Èxit de l’homenatge barceloní a Marià Villangómez | Noudiari.es

Èxit de l’homenatge barceloní a Marià Villangómez

 

Projecte Mut, durant la seva actuació

Projecte Mut, durant la seva actuació. Foto: Rebecca Beltrán

@Noudiari / Barcelona ha acollit aquest dissabte un petit racó de Balears a l’Espai Tradicionàrius, una sala situada al barri de Gràcia on s’ha celebrat a les 20 hores un ‘homenatge popular’ als poetes Marià Villangómez i Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Els organitzadors d’aquesta cita han estat el nou Espai Mallorca a Barcelona i el col·lectiu Illencs pel Català, per als qui Villangómez i Rosselló-Pòrcel “que representen dues de les millors aportacions que les Balears i les Pitiüses han fet a la literatura catalana del segle XX” i exemplifiquen els anhels de la generació que es va formar intel·lectualment durant la República i que van patir directament el gran sotrac que va comportar la Guerra Civil.

Abans de l'acte, també s'han recollit al·legacions contra les prospeccions petrolíferes

Abans de l’acte, també s’han recollit al·legacions contra les prospeccions petrolíferes. Foto: Rebeca Beltrán

L’acte ha estat un èxit, s’han esgotat les entrades, i ha acollit a la nombrosa colònia de ciutadans de les Pitiüses i les Balears que viuen a la capital catalana. La sala s’ha quedat petita i fins i tot part de la gent que ha entrat ha hagut de seguir l’esdeveniment dempeus. Alguns dels participants en aquest acte, que han conduït l’escriptor i cantant Martí Sales i la periodista i novel·lista Llúcia Ramis, han estat s’Home des Senalló, Projecte Mut -els quals han interpretat ‘L’hort’, una cançó basada en un poema de Villangómez-, Isidor Marí, les bandes Quin Delibat i Taverners, Sebastià Alzamora, Biel Mesquida, Pau Alabajos i Meritxell Gené, entre d’altres. A la sala també s’ha instal·lat una parada informativa en la que s’han recollit al·legacions contra els sondeigs sísmics i les prospeccions petrolíferes.

Una respuesta para Èxit de l’homenatge barceloní a Marià Villangómez

  1. Pingback: I seguim d’acústics… | Quin Delibat!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *