Mor Pere ‘Gallet’, premi Ramon Llull i històric del socialisme formenterenc | Noudiari.es

Mor Pere ‘Gallet’, premi Ramon Llull i històric del socialisme formenterenc

 

Pere Serra Colomar, Pere 'Gallet', en una entrevista concedida a la TEF. Foto: Youtube.

Pere Serra Colomar, Pere ‘Gallet’, en una entrevista concedida a la TEF. Foto: Youtube.

@D.V./ Pere Serra Colomar, més conegut com a Pere ‘Gallet’, ha mort als 85 anys d’edat. Amb ell ens abandona un dels símbols cívics més important que ha tingut l’illa de Formentera des dels anys de la transició democràtica. Fill d’una família de conviccions republicanes ja que dos dels seus tiets van ser presoners al camp de concentració de la Savina, ‘Gallet’ va entrar a militar al PSOE l’any 1976 i va formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Formentera després de les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979.

A més de la seva activitat política, Pere ‘Gallet’ va ser un dels fundadors del sindicar agrícola Unió de Pagesos de Formentera l’any 1978, del primer club social per a persones majors de l’illa, i també va ser president del casal de jubilats del Cap de Barbaria. La seva feina com a dinamitzador cultural, la seva defensa de la cultura popular formenterenca i els seus ferms valors cívics i democràtics el van fer mereixedor l’any 2003 del premi Ramon Llull “pel seu esperit de servei al poble de Formentera, per la seva aportació fonamental en la dinamització del moviment cívic i associatiu de l’illa, per la seva valuosa aportació en la preservació i la difusió de la cultura i les tradicions de les nostres illes”.

“Quan es perd un company com en Pere, els socialistes, els formenteres i especialment els vesins d’Es cap , perdem a un home lluitador i valent, sense por, que va formar part no tan sols d’un partit embrionari com el PSOE als anys setanta, sinó també de moltes altres associacions a tota l illa, especialment aquelles relacionades amb els sectors agrícoles i pesquers” ha expressat el PSOE de Formentera en una nota de condol, assegurant que ‘Pere ‘Gallet’ continuarà a la seva manera a l’illa perquè “mai ens deixarà la seva presència i la seva lluita”.

Per la seva banda, Gent per Formentera també ha expressat el seu condol a tots el seus familiars i amics, així com a tots els militants i simpatitzants del Partit Socialista i ha retut “humil i tanmateix agraït homenatge a aquest referent històric de l’esquerra a Formentera, pel seu compromís i feina incansables en favor del progrés i la justícia social”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *