El GEN denuncia una obra il·legal a es Xarco - Noudiari.es | Noudiari.es

El GEN denuncia una obra il·legal a es Xarco

@Noudiari/ El GEN-GOB va adreçar el passat 29 d’agost una denúncia per la realització d’obres il·legals a la zona d’es Xarco, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia, a una zona amb la màxima protecció urbanística. A part de tractar-se de Zona de Servitud de Protecció de Costa, és Àrea Natural d’Especial Interès segons la Llei d’Espais Naturals i Àrea Natural d’Alt Nivell de Protecció, Àrea de Protecció Territorial de Costa segons el PTI i les DOT.

Imatge remesa pel GEN-GOB, on s'aprecien les obres que varen ser denunciades.

Imatge remesa pel GEN-GOB, on s’aprecien les obres que varen ser denunciades.

“El grau de protecció que té l’indret, pràcticament el màxim que pot tenir a l’illa d’Eivissa, no ha impedit que s’estiguin realitzant obres completament incompatibles amb la legalitat”, han lamentat els ecologistes. A més, han afegit que varen adreçar fa deu dies una denúncia a l’Ajuntament de Sant Josep, al Consell Insular d’Eivissa i a la Direcció General de Costes del Govern, “per tal de posar de manifest les greus infraccions que s’estan portant a terme en aquest tram de costa del municipi de Sant Josep”. “Més d’una setmana més tard les obres no tan sols no han estat paralitzades, sinó que han incrementat el ritme d’execució, multiplicant-se el nombre d’operaris que hi treballen”, han denunciat des del GEN-GOB.

Maquinària pesant per unes obres de ‘manteniment i millora’
“Segons sembla, l’Ajuntament de Sant Josep, de forma presumptament irregular, hauria atorgat llicència per a ‘manteniment i millora d’habitatge existent’, a una vella estructura, de petites dimensions, que es trobava en estat semi-ruïnós a aquest indret”, han explicat des d’aquesta organització, abans d’afegir que “les obres, però, tampoc s’ajusten a res que pugui assemblar-se a ‘manteniment i millora’, sinó que han suposat de facto un nou habitatge, amb una volumetria que difereix molt sensiblement del de la runa preexistent”.

A mes, des del GEN-GOB s’ha apuntat que a les obres s’ha emprat maquinària pesant i a la denúncia remesa a l’Ajuntament s’enviaren fotografies amb les excavadores presents a la mateixa, “que evidentment no formen part de les ferramentes necessàries per portar a terme feines de ‘manteniment i millora’. “Segons aquesta interpretació, qualsevol caseta varadero del municipi es podria convertir en una mansió de dues plantes arran de mar”, han subratllat els ecologistes.

“El GEN-GOB va denunciar l’obra, va demanar la paralització immediata i el trasllat de l’expedient. De moment, però, el nostre grup no ha estat notificat de res, ni de la paralització ni ha rebut informació alguna de l’expedient. En canvi sembla evident que els promotors de l’obra poden haver estat informats de la denúncia perquè aquesta ha incrementat sensiblement el seu ritme d’execució”, han remarcat des d’aquesta agrupació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *