El GEN desembarca a Tagomago per reclamar que es compleixi la llei i es demoleixi el 'beach-club' - Noudiari.es | Noudiari.es

El GEN desembarca a Tagomago per reclamar que es compleixi la llei i es demoleixi el ‘beach-club’

 

Arribada en kaiak a la badia de Tagomago, amb el quiosc situat al moll. Foto: D.V.

Arribada en kaiac a la badia de Tagomago, amb el quiosc situat al moll. Foto: D.V.

@D.V./Una vintena d’activistes i simpatitzants del GEN-GOB Eivissa i de la Plataforma Tagomago Parque Nacional han desembarcat aquest diumenge a l’illot de Tagomago per denunciar “el repertori d’agressions ambientals que està patint aquest espai teòricament protegit”. Després de partir de la platja de Pou des Lleó amb zodiacs i kaiacs, els expedicionaris han fet terra al mollet de l’illa. Posteriorment, han rodejat l’illot a través del camí que segueix la línia de costa i que és zona de pas públic fins arribar al far, on han desplegat una pancarta i han llegit un manifest.

Durant el camí, tant els membres del GEN com els periodistes que hem acompanyat l’expedició hem pogut veure amb els nostres propis ulls l’ampliació del moll, l’ampliació del beach-club amb una plataforma flotant, i la presència de quads i vehicles a motor que, en principi, estan prohibits. “Fa trenta anys, l’any 1984, el GEN també va ocupar simbòlicament aquest espai davant els projectes que preveien la construcció de sis mansions a Tagomago. Gràcies a les movilitzacions, finalment només es va construir una. Ara hem decidit realitzar una acció similar perquè considerem que Tagomago està en greu perill” ha declarat el portaveu del GEN, Joan Carles Palerm.

Pancarta reivindicativa desplegada al far. Foto: D.V.

Pancarta reivindicativa desplegada al far. Foto: D.V.

Tagomago, per al poble d’Eivissa
Després de desplegar una pancarta reivindicativa al far, s’ha fet lectura del manifest ‘Tagomago per al poble d’Eivissa’, en el que es reclama a l’Ajuntament de Santa Eulària i al Consell d’Eivissa que col·laborin en fer efectiva la sentència de l’any 1996 del Tribunal Superior de Justícia de Balears que obliga a demolir el quiosc de Tagomago per ser il·legal, així com la retirada de les sis boies instal·lades a la badia de Tagomago que serveixen per l’amarrament iots i que estan situades sobre la posidònia del fons marí, contribuint a la seva destrucció.

El GEN també reclama a les institucions “la denegació de qualsevol petició que facin els explotadors d’aquest illot per a qualsevol activitat que vagi en contra de la preservació dels valors naturals. Cap altra quiosc, ni fondeig, ni solàriums, ni plataformes flotants, ni res semblant ha de tornar a ser tramitat mai a aquest illot”.

En el manifest es també sol·licita l’agilització per part de la Fiscalia i dels jutjats eivissencs de les diligències obertes en relació a les infraccions comeses en aquest espai. Finalment, es dirigeixen al inquilí i administrador de Tagomago, l’empresari immobiliari Matthias Khün, i li han reclamat que abandoni l’illa “si no és capaç de conviure en harmonia amb els valors naturals dels quals està envoltat i si continua mostrant una actitud prepotent i intolerable en qualsevol persona”.

6 Respuestas a El GEN desembarca a Tagomago per reclamar que es compleixi la llei i es demoleixi el ‘beach-club’

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *