El GEN-GOB manifesta la seva preocupació pels “clars impactes del Grand Prix sobre el Parc Natural de Ses Salines” - Noudiari.es | Noudiari.es

El GEN-GOB manifesta la seva preocupació pels “clars impactes del Grand Prix sobre el Parc Natural de Ses Salines”

@Noudiari/ L’organització ecologista GEN-GOB ha volgut remarcar la seva preocupació per la celebració de la prova-espectacle Grand Prix Ibiza, que se celebrarà del 5 al 7 de setembre. “A pesar que ja fa molts de mesos que es va publicitant la possible celebració d’aquest esdeveniment a l’illa d’Eivissa, no ha set fins fa pocs dies que s’ha concretat el circuit i el programa de l’esdeveniment”, han lamentat els ecologistes.

Els participants al Grand Prix naveguen a velocitats superiors a 240 kilòmetres per hora.

Els participants al Grand Prix naveguen a velocitats superiors a 240 kilòmetres per hora.

“Des del GEN volem manifestar que si bé el recorregut presentat no s’endinsa dins el Parc Natural de ses Salines, considerem que existirà impacte sobre els seus valors. A més dels possibles problemes per vessaments, accidents, remors… les embarcacions passaran a escassa distància dels illots des Malvins durant la competició, el que implicarà molèsties almenys a dues espècies d’aus marines que en aquest moment estan completant el seu període reproductor. Es tracta del paio (Hydrobates pelagicus) i la baldritja (o virot gran, Calonectris diomedea)”, han detallat des del GEN-GOB.

Molèsties a dues espècies d’aus marines
“En el cas dels paios”, han explicat els ecologistes, “en aquestes dates els joves nascuts enguany estan realitzant els primers vols i abandonant els nius. Durant aquesta fase la contaminació lumínica i sonora, així com les molèsties a la rodalia de les colònies provoquen la desorientació dels exemplars joves, que molt sovint acaben morint a la mar. En el cas de la baldritja, en aquesta època està finalitzant l’època de cria, amb els polls encara depenent de les aportacions d’aliment i cura per part dels adults. Les molèsties produïdes per tres dies consecutius de competició, amb la remor i molèsties que comporten pot produir l’abandonament de la zona de cria per part dels adults, comportant la pèrdua de bona part dels polls”.

A la imatge, un exemplar de baldritja o virot gran.  Foto: TomAllmendinger (Wikipedia)

A la imatge, un exemplar de baldritja o virot gran.
Foto: TomAllmendinger (Wikipedia)

Des del GEN-GOB han subratllat que la denúncia del Consell de Formentera del fet que el Govern no ha donat resposta a les seves sol·licituds d’informació en relació a permisos i tramitacions ambientals, “ens fa pensar que malauradament aquestes tramitacions no s’ha efectuat, o bé s’han fet amb un temps tan escàs que podria provocar l’autorització sense les necessàries modificacions i aplicacions de mesures correctores per part dels organitzadors”.

15 Respuestas a El GEN-GOB manifesta la seva preocupació pels “clars impactes del Grand Prix sobre el Parc Natural de Ses Salines”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *