El Tribunal Superior de Justícia decreta, a instàncies del GEN, la demolició forçosa d’una mansió a Ses Salines - Noudiari.es | Noudiari.es

El Tribunal Superior de Justícia decreta, a instàncies del GEN, la demolició forçosa d’una mansió a Ses Salines

@Noudiari/ El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha començat els tràmits per la demolició forçosa de la mansió d’Es Corb Marí a Ses Salines, a instàncies de l’organització ecologista GEN-GOB.

Aquesta mansió, situada al Parc Natural de Ses Salines, ha funcionat durant els estius com a lloguer turístic, a 50.000 euros la setmana.  Foto: Matthias Prinke (Wikipedia)

Aquesta mansió, situada al Parc Natural de Ses Salines, ha funcionat durant els estius com a lloguer turístic, a 50.000 euros la setmana.
Foto: Matthias Prinke (Wikipedia)

“Davant l’incompliment sistemàtic de les sentències de demolició de les obres il·legals a l’illa d’Eivissa, i les zones de gran valor ambiental i paisatgístic afectades per aquestes obres il·legals, el GEN va optar per personar-se com a part interessada en el tràmit d’execució de sentència, per evitar que per absoluta desídia de les administracions implicades, que mai han mostrat el més mínim interès en restaurar la legalitat, comportés per més temps aquest inacceptable incompliment”, han explicat els ecologistes.

Una mansió que funcionava com a lloguer turístic a 50.000 euros per setmana
Segons han detallat des del GEN-GOB, aquesta organització es va personar va un any en el procediment d’execució de la sentència de demolició d’aquesta construcció, “en vista de la nul·la voluntat de les institucions implicades en el restabliment de l’àrea natural afectada”. L’inici d’aquestes obres es va denunciar l’any 1996 pel GEN-GOB i el TSJIB va dictaminar la seva il·legalitat. “Es dóna, a més, la circumstància de què el passat estiu el nostre grup va detectar que l’habitatge en qüestió s’estava comercialitzant com allotjament turístic, a una pàgina estrangera, per 50.000 euros setmanals durant la temporada d’estiu”, han afegit els ecologistes.

“Així, els propietaris d’aquest habitatge no només han vulnerat la llei en construir-se il·legalment, sinó que, una vegada establerta la il·legalitat de les obres pels tribunals de justícia, no es detectà cap indici de voluntat per part dels implicats en acatar la sentència i, a més a més, s’estava emprant l’obra il·legal per obtenir uns beneficis il·lícits”, han lamentat des del GEN-GOB.

L’Ajuntament de Sant Josep, la institució que ha de fer complir la sentència
El GEN-GOB ha rebut la notificació de l’inici dels tràmits per l’execució forçosa de la sentència de demolició de l’edificació que, a més, inclou un requeriment al president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra, per tal que aclareixi què ha fet en exercici de les seves competències, per donar efectiu compliment a la sentència. L’escrit del TSJIB adverteix de multes coercitives al president del Consell Insular, d’entre 150 i 1.500 euros, en cas que faci cas omís al requeriment, el segon que li envia la Sala del Contenciós.

En aquests moments, i davant d’aquesta possibilitat, el Consell Insular ha remès un escrit a l’alt tribunal Balear manifestant que a qui correspon la demolició de l’immoble és a l’Ajuntament de Sant Josep, al qual ja se li va comunicar la impossibilitat absoluta de legalitzar les obres.

El GEN GOB ha manifestat que continuarà amb la seva personació dins d’aquest procediment fins a aconseguir l’efectiva demolició i el restabliment del lloc al seu estat natural en la mida que sigui possible. “Som conscients que són procediments llargs, feixucs i costosos, però no es pot permetre de cap manera que continuï la impunitat i l’incompliment sistemàtic de sentències per part dels responsables”, han conclòs els ecologistes.

Una respuesta para El Tribunal Superior de Justícia decreta, a instàncies del GEN, la demolició forçosa d’una mansió a Ses Salines

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *