PSOE-Pacte denuncia que Sant Josep ha contractat 'a dit' a un arquitecte i l'Ajuntament ho nega - Noudiari.es | Noudiari.es

PSOE-Pacte denuncia que Sant Josep ha contractat ‘a dit’ a un arquitecte i l’Ajuntament ho nega

 

Imatge de la casa consistorial de Sant Josep.

Imatge de la casa consistorial de Sant Josep.

@Noudiari/ El grup municipal de PSOE-Pacte a Sant Josep ha denunciat el que qualifiquen com un cas d’”enxufisme” en la contractació de personal a l’Ajuntament del municipi. Així, els progressistes asseguren que l’equip de govern ha contractat a una persona per a cobrir un plaça d’arquitecte perquè “el regidor Javier Marí, per motius que desconeixem, s’ha obsessionat que aquesta plaça ha d’estar ocupada per una determinada persona, i per aconseguir-ho s’han aprovat diferents decrets plens d’irregularitats”.

Segons explica la regidora de PSOE-Pacte Paquita Ribas, l’Ajuntament de Sant Josep va crear una borsa de llicenciats en arquitectura per cobrir amb caràcter interí o temporal possibles necessitats de llocs de treball. Posteriorment, amb motiu d’una baixa de l’arquitecte titular, l’Ajuntament hauria contractat a la persona que ha quedat en segon lloc a la convocatòria, ja que el primer, segons argumentava l’Ajuntament, havia decidit renunciar a la plaça. Posteriorment, les contractacions temporals de la segona aspirant s’han anat repetint, fins que el tècnic que havia resultat en primer lloc al borsí “ha quedat exclòs per haver renunciat fins a tres ocasions a les ofertes”.

“L’exclusió d’aquesta persona no és regular perquè estava desenvolupant la seva feina al municipi d’Eivissa, Com que és una renúncia justificada, no se’l pot excloure del borsí” explica Paquita Ribas. Per aquest motiu, en el ple municipal d’aquest dijous PSOE-Pacte demanarà a l’Ajuntament la revisió i anul·lació dels decrets que han suposat l’exclusió del borsí del primer aspirant i la contractació del segon.

Ribas també ha recordat el cas de la regidora Encarna Castro, que en el 2012 “va intentar col·locar al seu fill i va acabar col·locant a la seua nora com a orientadora laboral”, i que l’Ajuntament va ‘col·locar’ un membre de la llista de Nova Alternativa a la Fundació Can Blau. “La contractació es va fer totalment a dit, sense cap prova selectiva ni cap convocatòria que complís amb els preceptes legals de publicitat, lliure concurrència i meritacions” ha dit la regidora de PSOE-Pacte, qui ha conclós que “els enxufismes i les contractacions de personal irregulars comencen a ser massa habituals en aquest Ajuntament”.

Marí nega cap tracte de favor
Per la seva banda, el Consistori josepí ha negat totes les acusacions i assegura que és “completament fals que s’hagi comés cap mena d’irregularitat en la contractació de la nova arquitecta”.

Des de l’Ajuntament es recorda que es va crear un borsí amb els dos únics arquitectes que van superar les proves que es van efectuar, i que en tres ocasions s’ha ofert feina a l’arquitecte que ocupava la primera plaça i que en tres ocasions la va refusar: “Per tant, en cada ocasió se li ha ofert la feina a la segona aspirant”.

El regidor d’Urbanisme, Javier Marí, ha negat cap tracte de favor ni cap vincle personal o familiar amb l’arquitecta interina, i considera que les acusacions del grup municipal de PSOE-Pacte “formen part de l’inici de la campanya electoral del PSOE i tenen com a únic objectiu paralitzar i entorpir la feina que realitzen des de la regidoria d’Urbanisme, que vam trobar completament col·lapsada i que hem hagut de reorganitzar de dalt a baix”.

14 Respuestas a PSOE-Pacte denuncia que Sant Josep ha contractat ‘a dit’ a un arquitecte i l’Ajuntament ho nega

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *