El Parlament aprova la proposta de PSOE sobre la creació d’una unitat terapèutica educativa de suport a Eivissa | Noudiari.es

El Parlament aprova la proposta de PSOE sobre la creació d’una unitat terapèutica educativa de suport a Eivissa

@Noudiari/ Esperança Marí, diputada de la coalició PSOE-Pacte per Eivissa, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) davant la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears que s’ha aprovat per unanimitat, perquè es creïn dues Unitats Terapèutiques Educatives de Suport, una a Eivissa i una altra a Menorca. Marí ha aclarit que “una Unitat Terapèutica Educativa de Suport (UTES) és un òrgan en què, de manera multidisciplinària, es tracten els infants i joves amb trastorns de salut mental, perquè es puguin incorporar de la manera més adequada al sistema educatiu”.

Imatge d'arxiu d'Esperança Marí. Foto: PSIB-PSOE.

Imatge d’arxiu d’Esperança Marí.
Foto: PSIB-PSOE.

La diputada eivissenca ha recordat que “actualment hi ha una UTES a Mallorca, però, malgrat que en el seu moment varen ser projectades, no se n’ha establert cap a Eivissa ni cap a Menorca. En faria falta una a Menorca i una a Eivissa, en el nostre cas per atendre l’alumnat amb problemes de salut mental d’Eivissa i de Formentera”.

Un organisme “necessari per a una igualtat d’oportunitats efectives”
D’una banda, Marí ha considerat “necessari per a una igualtat d’oportunitats efectiva” que es doti una UTES per a les illes Pitiüses i una altra per a Menorca, “tenint en compte que la de Mallorca, que encara funciona com a projecte pilot, ha estat molt ben valorada pels experts, entre d’altres fórums a la Ponència de Salut Mental que va crear el Parlament de les Illes Balears”. De l’altra, la diputada de PSOE-Pacte per Eivissa considera “evidentment discriminatori” el fet que existeixi una única UTES, radicada a l’illa de Mallorca, però que no n’hi hagi cap a la resta de les illes Balears”.

Marí s’ha mostrat profundament satisfeta per l’aprovació del PP a crear UTES a Eivissa i a Menorca, i ha manifestat que “a banda de la discriminació entre illes que això suposava, també suposava deixar els nostres infants i joves amb trastorns en salut mental en una situació difícil, de cara a la seva incorporació al sistema educatiu, i fins i tot de cara a evitar que determinats trastorns es facin crònics en els infants i els joves que els pateixen”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *