El conill eivissenc viatja a Banyoles | Noudiari.es

El conill eivissenc viatja a Banyoles

@Noudiari/ La Fira de Sant Martirià de Banyoles, a Girona, comptarà amb la presència del conill eivissenc com una de les races autòctones vingudes expressament des de Balears fins a aquesta mostra, que celebra aquest any la seva 36a edició. El conill d’Eivissa compartirà espai amb el ca eivissenc, així com amb l’indiot, l’ovella roja i la cabra mallorquins, i la vaca, el cavall i la gallina menorquins.

A la imatge, exemplars de conill pagès eivissenc.  Foto: Govern balear

A la imatge, exemplars de conill pagès eivissenc.
Foto: Govern balear

Segons ha informat Girona Notícies, aquesta fira, junt amb la 10a edició de la Mostra de Races Autòctones dels Països Catalans, tindrà lloc a Banyoles els dies 14, 15 i 16 de novembre, organitzada per l’Ajuntament d’aquesta localitat, la Generalitat de Catalunya i La Caixa. A més, l’accés és totalment gratuït i es preveu que divendres, dia de la inauguració, hi acudeixen més de 1.000 estudiants que aniran d’excursió a la mostra, a més del públic adult.

Aquesta fira acull, a més de l’exposició d’animals autòctons catalans i balears, concursos de cavall de tir, híbrid, ase català, cavall de pura raça espanyola, cavall de concurs i cavall de pura sang àrab. El cap de setmana, per altra banda, s’han programat un seguit d’activitats amb exhibició de diverses disciplines eqüestres, tast de cerveses artesanes, l’exhibició de batre i de fer un paller, la mostra de tractors, la mostra d’eines del camp i el tercer concurs de cant de gall, entre d’altres. La gastronomia també té protagonisme a aquesta Fira, amb un ‘Raça-Tast’, on es podran degustar tapes i menjar de races autòctones.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *