El PP s’equivoca i millora les inversions estatals previstes per a Balears el 2015 | Noudiari.es

El PP s’equivoca i millora les inversions estatals previstes per a Balears el 2015

@Noudiari · Ara Balears / El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres, per un error del grup popular, un bloc d’esmenes dels socialistes al projecte de pressuposts de l’Estat per al 2015 que, entre altres efectes, milloren les inversions previstes inicialment per a les Illes Balears. Si el text quedàs com ha sortit aquest dimecres del Congrés, Balears incrementaria amb 322 milions d’euros la previsió inicial d’inversions, que era de 138,45 milions. La millora en la dotació, però, no s’acabarà fent efectiva perquè el PP esmenarà l’errada en la votació que encara s’ha de fer al Senat.

Imagen del Congreso

Imagen del Congreso

Una de les cinc esmenes dels socialistes aprovades per error és la que reclama les conegudes com a inversions estatutàries, una previsió anual reconeguda a l’Estatut que havia de permetre que durant set anys arribassin uns 400 milions anuals a les Illes, però que s’ha incomplit sistemàticament en els darrers pressuposts de l’Estat. Els 322 milions que ara s’incorporen al pressupost de l’Estat suposarien triplicar la dotació inicialment prevista amb inversions en I+D+I i en àmbits diversos, com el turístic, per a les Illes Balears. Els doblers, però, no arribaran i, si no hi ha canvis, les Balears s’hauran de conformar amb els 138, 4 milions pressupostats, la inversió per habitant més baixa de tot l’Estat.

L’error dels populars, que s’ha produït per una confusió enmig d’un complex sistema de votacions, pot ser rectificat quan els comptes passin pel Senat. Aquest dimecres el PP balear ha evitat fer cap aclariment sobre la qüestió. En canvi, els socialistes han aplaudit el resultat de la votació i, com si no es tractàs d’un error, han considerat “una gran notícia que el Partit Popular hagi prioritzat, per una vegada, els interessos dels ciutadans de les Illes Balears per damunt dels seus propis”. Això ha dit el diputat Pablo Martín, qui ha recalcat que “aprovar les esmenes del PSIB per fer venir més inversió a Balears és un fet que ha d’omplir d’orgull tots els balears” i ha esperat que el PP ratifiqui l’aprovació de la millora al Senat.

2 Respuestas a El PP s’equivoca i millora les inversions estatals previstes per a Balears el 2015

 1. Pablo Iglesias Responder

  13 noviembre, 2014 en 9:36

  Tranquilos!!! No os preocupeis!! El Senado ya tirara abajo las modificaciones.

  PD: Menos mal que los politicos tienen que estar bien pagadas porque su trabajo exige mucha respondabilidad…. YA NO SABEN NI PULSAR SI O NO EN UNA MAQUINITA!!!

 2. mtg Responder

  13 noviembre, 2014 en 11:33

  quitar el bar del congreso, primero, y segundo, quitar a los políticos ineptos -casi todos- y que no saben defender las islas balears y pitiuses

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *