‘El Retorn de Lluís Güell a Sant Antoni’ aplega 80 obres de l’artista català que va construir el Cafè del Mar i Es Paradís | Noudiari.es

‘El Retorn de Lluís Güell a Sant Antoni’ aplega 80 obres de l’artista català que va construir el Cafè del Mar i Es Paradís

@Noudiari/ ‘El Retorn de Lluís Güell a Sant Antoni’ és el títol de l’exposició que a partir de demà i fins el proper 17 de juny es podrà veure a dos espais culturals municipals, al Far de Coves Blanques i a sa Punta des Molí. La mostra s’ha presentat aquest matí al far amb la presència de l’alcaldessa de Sant Antoni, Pepita Gutiérrez, la regidora d’Educació i Cultura, Sara Ramón, i el comissari de l’exposició Antoni Álvarez de Arana, de la Fundació Güell.

Pepita Gutiérrez y Sara Ramon amb el comissari de l’exposició Antoni Álvarez de Arana.

Pepita Gutiérrez y Sara Ramon amb el comissari de l’exposició Antoni Álvarez de Arana.

La mostra, tal i coma ha explicat l’alcaldessa, “es un homenatge a un gran artista que es coneix perquè fou el creador de mítics llocs de Sant Antoni com són el Cafè del Mar, la discoteca Es Paradís o el Summum”. “Aquesta exposició és una gran oportunitat per conèixer a fons l’obra de Güell”, ha dit Gutiérrez ja que el visitant podrà gaudir d’unes 80 obres, entre quadres i escultures, de l’artista català.

La retrospectiva inclou la polifacètica obra que aplega peces mai vistes a Eivissa. Un patrimoni del poble, una part de la nostra identitat que cal conservar i donar a conèixer.
Ara fa 40 anys que en Lluís Güell va arribar a Sant Antoni de Portmany per primera vegada de la mà d’en Pepe Aguirre i d’aleshores ençà la seua personalitat i el seu geni singular han romàs ben vius entre nosaltres i entre els milers de persones que ens visiten cada estiu. Valgui aquesta mostra com un homenatge a un gran artista.

A més, aprofitant l’exposició, l’Ajuntament ha editat una guía amb la col·loboració de l’Òrbita Güell on al llarg de 50 pàgines es pot trobar informació de l’artista, la seva vida i tota la seva obra.

Lluís Güell (1945-2005) és un dels personatges artístics més rellevants i dels que major empremta ha deixat a la nostra localitat. Les obres que va aixecar a Portmany i a la seua badia – Es Paradís Terrenal, Café del Mar, Summum, Project, Restaurant S’Illa – han esdevingut llocs emblemàtics dedicats a l’oci, mentre que la seua dimensió artística, arquitectònica i simbòlica és cada vegada més reconeguda i admirada aquí i arreu, fins i tot en cercles acadèmics.

2 Respuestas a ‘El Retorn de Lluís Güell a Sant Antoni’ aplega 80 obres de l’artista català que va construir el Cafè del Mar i Es Paradís

 1. Gemma Costa i Urgell Responder

  30 mayo, 2015 en 11:45

  sense comentaris !
  Ancàra qué en podría fer molts !!!

 2. Gemma Costa i Urgell Responder

  30 mayo, 2015 en 11:48

  sense comentaris !
  Ancàra qué en podría fer molts !!!
  Perqué m’ho torna a demanar ?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *