La mitja marató reunirà aquest cap de setmana 2.500 corredors a Formentera | Noudiari.es

La mitja marató reunirà aquest cap de setmana 2.500 corredors a Formentera

@Noudiari/ El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’esports, ha presentat aquest matí a la sala de plens la VII edició de la mitja Marató de Formentera, que es disputarà el proper dissabte 16 de maig, en dos modalitats, la mitja marató de 21 quilòmetres, amb sortida al far de La Mola, i la cursa de 8 quilòmetres, amb sortida a Sant Ferran. Totes dos proves s’iniciaran a les 17:30 hores. La previsió és que comencin a arribar els primers corredors a La Savina a partir de les 18 hores.

Els responsables de l'organització de la mitja marató de Formentera.

Els responsables de l’organització de la mitja marató de Formentera.

Sergio Jiménez, conseller d’esports, ha informat que “hi ha 2.500 corredors apuntats que varen esgotar les places en 6 dies”. L’any passat, va haver-hi 2.014 corredors que esgotaren les inscripcions en 11 dies, així és que la tendència d’aquesta cursa és a l’alça”.

Jiménez ha apuntat que “la cursa és molt important per al turisme de Formentera per tota la gent que porta, éssent una de les activitats estrella de l’inici de temporada. La mitja marató de Formentera també s’ha convertit en una de les principals curses turístiques de les Illes Balears, i en la més important de les Pitiüses”.

Manuel Hernández, director general d’Unisport Consulting, ha explicat que la principal novetat respecte l’any passat és “la prohibició de pas als vehicles privats a partir del poble del Pilar de la Mola. És molt important que la gent sàpiga que no es podrà circular en aquest tram”. La circulació per la PM820 entre El Pilar i Sant Ferran, i per la carretera de Sant Ferran a La Savina, passant per Es Pujols quedarà tallada a partir de les 16 hores de la tarda.

Els organitzadors han apuntat que “tot i les molèsties clares que això té per a la població i residents, la col·laboració a l’ila és molt bona ja que tallar el trànsit fa que la carrera sigui segura i l’activitat de córrer sigui molt més agradable”.

Alejandro Marí, en representació de l’empresa Trasmapi, que porta tots els corredors de la prova, també ha anunciat les novetats que “el divendres a la nit hi haurà un viatge a les 23 hores per aquells esportistes que vinguin amb avió tard, i el dissabte hi haurà dos viatges extres del Castaví Jet, un d’anada i un de tornada, per facilitar l’arribada i la partida dels corredors”.

Nou disseny de samarreta

Sergio Jiménez ha apuntat que la bossa, el buff i la samarreta d’aquest any incorporen un disseny exclusiu i propi, fet per l’il·lustrador Oriol Moragrega, que integra el mercat d’artesania de la Mola. “Era un dels punts de millora que teníem, diferenciar un poc el nostre material del de la resta de curses, ja que és una cursa tan especial, i ens ha sembla que tenim a l’illa un teixit comercial i artesanal molt important per col·laborar en aquesta tasca”.

Una respuesta para La mitja marató reunirà aquest cap de setmana 2.500 corredors a Formentera

  1. Entre Pinos Responder

    25 junio, 2015 en 0:10

    Un any mes sa mitja marató va ser un éxit.
    Esperem que així sigue any rera any.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *