Una excursió reivindicativa per alertar que Eivissa es queda sense aigua - Noudiari.es | Noudiari.es

Una excursió reivindicativa per alertar que Eivissa es queda sense aigua

@Noudiari /Prop de setanta persones s’han reunit aquest diumenge amb motiu de la excursió reivindicativa a la planta dessalintzadora de ses Eres. Durant el recorregut han portat una pancarta amb el lema “alerta! Eivissa es queda sense aigua” i s’ha fet una parada de presentació de la iniciativa, que neix de diversos vesins de la zona preocupats pel descens dels nivells dels seus pous i alarmats pel que representa que s’hagin esgotat les reserves d’aigua subterrània.

Una pancarta alerta del perill de quedar-se sense aigua en Eivissa.

Una pancarta alerta del perill de quedar-se sense aigua en Eivissa.

A l’acte hi han assistit membres d’associacions de vesins de Sant Jordi (que en 2013 ja varen emprendre accions de protesta) i des Rafal Trobat, per on transcorria el recorregut, així com membres destacats de partits polítics i d’associacions ecologistes.
S’ha seguit fins a la planta de ses Eres.

El motiu per triar aquest punt és perquè representa el màxim exponent de les coses mal fetes, segons els organitzadors: es tracta d’un pou fortament salinitzat, on seguir traient aigua implica que la intrusió marítima a l’aqüífer sigui crònica, amb una planta d’osmosi, que implica que la meitat de l’aigua sigui es descarti perquè és rebuig (aigua hipersalina) i que, a més a més, es llença al clavegueram, causant greus problemes als microorganismes del sistema de depuració i impossibilitant que aquesta aigua pugui ser reutilitzada, ja que és excessivament salada.

Abans de finalitzar l’excursió, s’ha anat a veure una zona amb grans fuites que periòdicament van apareixent i que en aquest cas porten més d’una setmana, davant la passivitat dels treballadors d’aqualia que hi passen a els vora diverses vegades cada dia. En aquest punt, s’ha recordat que gairebé la meitat de l’aigua de la xarxa municipal es perd en la distribució i la necessitat de què s’emprenguin mesures urgents davant la situació d’emergència que es pateix.

Per dimecres que ve hi ha previst realitzar una reunió a Sant Jordi a les 19.00 hores per dissenyar un pla d’actuacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *