Sant Mateu espera rebre 800 atletes aquest diumenge | Noudiari.es

Sant Mateu espera rebre 800 atletes aquest diumenge

@Noudiari/La VIII edició de la cursa 10 km Pla de Sant Mateu, que se celebra aquest diumenge, espera batre dos rècords: el nombre de participants i la millor marca aconseguida per un atleta en la història de la cursa.

Els responsables de l'organització amb el cartel de la cursa.

Els responsables de l’organització amb el cartel de la cursa.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, n’Antonio Lorenzo, ha presentat aquest matí aquesta cita esportiva acompanyat per en Juanjo Planells, responsable de l’empresa organitzadora Ibiza Eventos, i en José Riera, president de l’Associació de Vesins de Sant Mateu d’Aubarca.

Planells ha recordat que la del Pla de Sant Mateu és “la cursa popular amb més participació de l’illa” i ha explicat que les expectatives de l’organització són les d’arribar als 800 participants, superant així el rècord registrat el 2013, quan hi varen córrer 754 atletes. De moment, enguany s’hi han inscrit 500 persones, de manera que els organitzadors troben que se superarà la xifra màxima de participació.

En aquesta vuitena edició de la cursa també es vol batre un altre registre, l’aconseguit per n’Ouais Zitane el 2009, que va finalitzar la prova en 30,59 minuts, el millor temps assolit fins ara a Sant Mateu. Per rebaixar aquesta plusmarca, enguany s’ha convidat atletes capaços de recórrer deu quilòmetres en menys de 30 minuts. Segons ha indicat Planells, en Hassane Ahouchar ha confirmat la seua assistència, un atleta que té una marca personal de 28,54 minuts en els 10.000 metres.

Lorenzo ha recordat que aquesta carrera es porta a terme en un entorn únic i ha convidat els corredors a gaudir del paisatge, així com als que no hi participin però desitgin passar un bon dia a Sant Mateu. Planells ha destacat que hi haurà animació infantil: pintacares, castells inflables i l’actuació d’un pallasso entre les carreres. «També hi haurà un grup tocant en directe i altres sorpreses», ha anunciat, sense voler donar més pistes fins al diumenge.

La sortida de la prova principal tendrà lloc a les 10 hores al poliesportiu, mentre que els participants de la resta de categories correran a partir de les 11 hores.
Per la seua banda, el president de l’Associació de Vesins de Sant Mateu, en Pep Riera, ha recordat que va ser el seu col·lectiu el que va començar a organitzar la prova. «Va créixer molt i era massa gran per a l’associació. Agraïm a l’Ajuntament que li hagi donat continuïtat», ha assenyalat. «És un lloc on val la pena venir i anim a tothom a passar un matí agradable a Sant Mateu», ha dit per acabar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *