Sant Josep inicia demà una nova edició del TapaCine a les escoles velles | Noudiari.es

Sant Josep inicia demà una nova edició del TapaCine a les escoles velles

@Noudiari/ L’Ajuntament de Sant Josep continua amb el seu compromís d’oferir als cinèfils de l’illa el cinema independent més recent, sempre en versió original subtitulada (V.O.S.E).

Imatge de l'esglèsia de Sant Josep. Foto: L.A.

Imatge de l’esglèsia de Sant Josep. Foto: L.A.

Amb aquesta voluntat, reprèn un any més els divendres de TapaCine, que comencen demà divendres, una iniciativa que permet gaudir d’una bona pel·lícula i, a continuació, prendre un refresc o cervesa i una tapa a algun dels bars del poble associats al programa. Tot, de forma totalment gratuïta.

Les sessions comencen a les 20.30h a les Escoles velles i tenen aforament limitat. Els assistents que arribin fins a cinc minuts abans de començar, rebran un tiquet per anar a prendre una cervesa o refresc acompanyat d’una tapa, en acabar la projecció.

La Regidoria de Cultura vol agrair molt especialment l’esforç dels establiments que col·laboren de manera desinteressada amb l’Ajuntament en aquesta activitat. Aquest any, els bars associats al programa són: Can Xicu, La Focacheria, No te olvides de acordarte, Botiga Bar Can Jordi i Es Pla.

Aquesta edició oferirà un ampli ventall de pel·lícules. Des d’alguna basada en fets reals (com Desert Dancer, que inaugura el cicle, i està inspirada en un ballarí a l’Iran, en temps de repressió), o novel·les d’èxit adaptades al cinema (com Suite francesa, de Irene Nemirowsky), passant per un petit homenatge als germans Coen i el seu cinema de l’Oest. En general són films amb gran contingut social, que beuen de l’esperit de Sundance, el gran festival americà del cinema independent. Per això, al programa trobarem Lilting, guanyadora del premi a la Millor Fotografia el 2014, o Slow West, Gran Premi del Jurat el 2015. I és que moltes de les peces que s’ofereixen han resultat guardonades a Festivals de tot el món, incloent, per suposat, els Goya. Així, gaudirem també de l’argentina Relatos Salvajes, que va rebre nombrosos premis a l’edició de 2014, així com de Loreak, la flamant guanyadora d’aquest any, i que a més a més ha estat seleccionada per l’Acadèmia del Cinema per optar a l’Oscar 2016 a la Millor Pel·lícula en llengua no anglesa.

Helena Benlloch, Regidora de Cultura, Turisme i Patrimoni, ressalta l’interès social i cultural d’aquesta iniciativa, que contribueix a dinamitzar el poble en els mesos més tranquils de l’hivern, i anima als amants del bon cinema de tots els racons de l’illa a participar en aquest viatge per la filmografia independent més interessant del moment, fent entre tots que Sant Josep segueixi sent Un poble de cine.

Una respuesta para Sant Josep inicia demà una nova edició del TapaCine a les escoles velles

  1. viçent Responder

    29 diciembre, 2015 en 9:46

    El ciclo esta apunto de acabar y aún sigue apareciendo la noticia,pelin despistados estaís no ???

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *