La Pujada Extrem al Puig de Missa augmenta el seu contingent a 250 participants | Noudiari.es

La Pujada Extrem al Puig de Missa augmenta el seu contingent a 250 participants

@Noudiari/ La Pujada al Puig de Missa en la seva versió Extrem arriba enguany a la seva quarta edició ampliant el nombre de places disponibles fins a les 250, una xifra que suposa 25 corredors més que l’any passat i un increment en un centenar de participants respecte a la seva primera edició. La cursa, al costat de la versió tradicional de la Pujada al Puig de Missa i a la versió Mini, tindran lloc el diumenge 17 de gener i les inscripcions es podran realitzar fins al dia 15 a través del web www.elitechip.net, on també figura el reglament i els plànols amb el recorregut de la prova. La recollida de dorsals es farà el dissabte a la tarda al Poliesportiu Municipal de Santa Eulària des Riu (Rafael Sainz de la Cuesta s/n), de 18 a 20 h. o el mateix dia de la cursa a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu de 09:30 a 10:15 h.

Una imagen de archivo de la carrera Extrem con final en el Puig de Missa.

Una imagen de archivo de la carrera Extrem con final en el Puig de Missa.

A causa de que la carrera Extrem és una prova camp a través per zones escarpades i que requereix certa preparació i una seguretat cuidada per tot el recorregut, des del seu inici es va prendre la resolució que fos una prova de quota tancat. La quantitat inicial de 150 places s’ha anat veient incrementada davant la demanda. L’any passat es van oferir 225 places i van acabar la prova 185 corredors, però aquest any la previsió és que les peticions creixin. Avui de matí ja hi havia 115 inscrits.

La Pujada Extrem presenta un recorregut d’11 kilòmetres amb un desnivell acumulat d’uns 800 metres i un pendent màxim del 35%. La cursa serà sense zones de avituallament, de forma que els corredors hauran de dur la beguda i altres elements que considerin que poden necessitar. A més, el llançament de qualsevol tipus de residu serà motiu de desqualificació.

Des del punt de sortida es dirigiran cap al sud del municipi. Una volta arribats a la zona de Can Fita, també coneguda com Siesta, s’inicia la zona purament de muntanya, amb zones de gran pendent fins a les immediacions de Cala Blanca. Allà es farà un últim tram d’ascensió fins a la zona de la urbanització Valverde i es tornarà cap a la costa, per a començar la tornada.

La sortida de la prova està prevista per a les 11:15 hores i s’estima una duració màxima de dues hores. Els participants (no cal tindre llicència federativa) no podran ser menors de 18 anys i s’estableixen les categories junior i absoluts, tant masculins com femenins, a més de tres divisions per a veterans homes i dues per a dones.

Pujada tradicional i Mini

Quant a la Pujada tradicional, aquesta arriba als seus ‘noces de plata’ amb el seu recorregut tradicional de 2,2 quilòmetres, una prova popular de format curt però que presenta certa duresa a causa de l’elevat pendent de la pujada pel carrer Pare Costa. Les inscripcions s‘han de fer igualment a www.elitechip.net fins al dia 15 de gener i els dorsals es podran arreplegar també el dia anterior o el mateix dia de la cursa.

La sortida es donarà a partir de les 12:00 a s’Alamera i el recorregut pren el Passeig Marítim fins a arribar a la desembocadura del riu per a agafar el passeig que voreja aquest corrent en direcció cap a la base del Puig de Missa i des d’allà encarar els trams d’accés fins a la plaça de Lepanto que corona el tossal.

I pel que fa a la Mini, la prova d’iniciació és la més lúdica de totes i manté el seu esperit de permetre que qualsevol nen pugui gaudir d’una carrera més participativa que competitiva. La seva sortida també es farà a les 11:30 i inclou diferents categories com ara baby (amb acompanyant obligatori), iniciació o benjamí. Les inscripcions per a la Mini es podrà fer a través de www.elitechip.net o just abans de la carrera.

Aquest matí, els inscrits per a totes dues curses sumaven 185 persones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *