Jornada de portes obertes en l’Observatori de Puig des Molins per veure el trànsit de Mercuri | Noudiari.es

Jornada de portes obertes en l’Observatori de Puig des Molins per veure el trànsit de Mercuri

@Noudiari / L’Observatori de Puig des Molins, propietat de l’Ajuntament d’Eivissa, portarà a terme aquest dilluns, dia 9 de maig, una jornada de portes obertes per tal d’observar el trànsit del planeta Mercuri enfront del disc solar, que durarà més de set hores.

El edificio del Observatorio de Puig des Molins. Foto: L.A.

El edificio del Observatorio de Puig des Molins.

En concret, l’esdeveniment astronòmic començarà a les 13,05 hores, quan Mercuri farà el seu primer contacte amb el limbe solar (per la part exterior) i pocs minuts després, a les 13,09 hores, tendrà el segon contacte, ja en la part interior del disc solar.

A partir d’aquí, és podrà veure com el petit planeta travessa el disc solar d’un costat a l’altra, fins que a les vuit i mitja de la tarda es produiran els contactes tercer i quart, devora el limbe de l’extrem oposat del Sol. Aquesta última part, però, serà difícil de veure, donat que el Sol ja estarà molt baix, a només tres graus sobre l’horitzó.

Per contemplar aquest fenomen, que es produeix una vegada cada 13 anys, l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa farà servir el telescopi solar de l’Observatori de Puig des Molins, així com un segon telescopi portàtil, situat a l’exterior de l’edifici, tots ells proveïts dels corresponents filtres solars que permetran veure no només el trànsit de Mercuri, sinó també les taques solars i les fulguracions que es produeixen habitualment a la superfície de la nostra estrella.

L’entrada serà lliure per a totes aquelles persones interessades a presenciar aquest fet, sempre que les circumstàncies atmosfèriques ho permetin.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *