Vila llança la campanya ‘Eivissa dóna la cara’ en el marc del Dia Internacional de la eliminació de la violència contra la dona | Noudiari.es

Vila llança la campanya ‘Eivissa dóna la cara’ en el marc del Dia Internacional de la eliminació de la violència contra la dona

@Noudiari/ Avui a les, 20,00 hores, es presenta a l’Auditori de Can Ventosa el vídeo realitzat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa en el marc del Dia Internacional de la eliminació de la violència contra la dona.

Es tracta d’un vídeo enregistrat el passat 25 de novembre durant una actuació reivindicativa al carrer, realitzada a la plaça del Parc, per visibilitzar el maltracte que pateixen les dones i la violència masclista, sota el lema ‘Eivissa dóna la cara’. El missatge que es llança en el vídeo es que la ciutadania no pot ser indiferent davant el maltractament.

Imatge de la campanya 'Eivissa dóna la cara'.

Imatge de la campanya ‘Eivissa dóna la cara’.

Durant el rodatge, en el que hi han participat un grup de dones de forma voluntària maquillades i interpretant diferents cares i situacions de la violència  masclista,   es va desplegar una pancarta de l’Ajuntament d’Eivissa amb un missatge clar: La indiferència no és una opció. Contra la violència de gènere denuncia, actua, educa.

El vídeo ha estat realitzat pel productor i editor cinematogràfic Aaron Valls i dirigit per Beatriz de Astorza del Xiringuito Teatre.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través de la regidoria d’Igualtat, treballa en polítiques d’igualtat dirigides sobretot a educar, des de les primeres edats en infantil amb els tallers que s’han impartit a les escoletes municipals i a distintes escoles del municipi, i mitjançant tallers per als adolescents a quatre instituts de la ciutat.

Tallers per a 400 alumnes

De fet, des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa s’han realitzat un total de 28 tallers d’adolescència i gènere a quatre instituts d’ensenyament secundaria del municipi d’Eivissa durant aquest curs escolar.

Els tallers han arribat a uns 400 alumnes i l’objectiu ha estat sensibilitzar a la població més jove i fer-los reflexionar sobre les relacions de gènere, actituds sexistes i donar visibilitat a situacions quotidianes en les que cal aturar-se a pensar. També s’ha treballat en donar eines per tal que construeixin una identitat de gènere i les relacions entre iguals de manera saludable.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ha destacat la intenció de continuïtat dels tallers de cara al proper curs escolar. “Han estat uns tallers en els que els joves han trobat un espai  còmode, entre els seus amics i amigues i a les classes, on han pogut reflexionar i qüestionar-se pautes de comportament i formes d’actuar en les relacions”, ha afirmat la regidora.

Els tallers

S’ha impartit dos tallers, el primer ha tractat d’identitat de gènere i sexualitat a l’adolescència, en el que han tractat relacions de parella, s’han identificat estereotips de gènere al voltat de la sexualitat i s’han detectat idees de justificació de control sobre la parella i gelosia. L’objectiu és modular un canvi d’òptica respecte a aquestes qüestions.

El segon taller impartit ha tractat les relacions en línia i ciberassetjament en que els joves han debatut sobre el bullying i les xarxes socials. Han estat tallers dinàmics dins l’aula en els que els joves han tingut l’oportunitat d’expressar les seves opinions pròpies i prendre consciencia sobre determinades situacions que es normalitzen i que no ho són i han pogut reflexionar sobre l’ús que fan els mitjans de comunicació a traves de la xarxa així com reconèixer els problemes derivats d’un ús inadequat.

Els instituts que han participat en la primera edició dels tallers han estat els cursos de 3er i 4rt de la ESO dels instituts IES Isidor Macabich, IES Sa Colomina, IES Santa Maria, IES Sa Blanca Dona.

Les tallers han estat impartits per Beatriz Astorza de El Xiringuito Teatre i la psicòloga Noemí Tur de Suport Kreatiu.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *