L'IES Sant Agustí rep a un grup internacional de professors del programa Erasmus - Noudiari.es | Noudiari.es

L’IES Sant Agustí rep a un grup internacional de professors del programa Erasmus

@Noudiari/ L’IES Sant Agustí rep aquesta setmana un grup internacional de professors del programa Erasmus després d’haver estat seleccionat com a centre coordinador pel seu projecte “School Radio Waves”, que té com a objectiu millorar la competència lingüística en anglès d’una manera innovadora, mitjançant l’ús de la ràdio a l’escola i de les noves tecnologies. Així mateix, es pretén fomentar les relacions entre alumnes i professors d’altres països i possibilitar l’apropament de cultures europees amb l’objectiu de potenciar l’interès i la curiositat dels alumnes vers les llengües estrangeres.

El grup d'alumnes del programa Erasmus +.

El grup d’alumnes del programa Erasmus +.

Amb motiu de la participació del centre en aquest projecte, el diumenge passat va arribar a Eivissa un grup de dotze professors convidats procedents dels centres d’ensenyament Erasmus involucrats. Els docents seran a l’illa entre el 6 al 10 de novembre, participant en la primera de dues jornades de reunió, coordinació i gestió, sense alumnes,  que es celebraran a Eivissa. La Direcció del centre, junt amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Josep, han rebut els professors dels països socis amb una atractiva programació d’activitats per aquesta setmana. Conjuntament amb la Regidoria de Turisme, s’han programat visites guiades pels diversos indrets del municipi obsequiant també als visitants amb productes promocionals autòctons del municipi i de l’illa d’Eivissa.

Eramus + és un programa subvencionat per la Unió Europea on diferents centres educatius de tota Europa participen en un projecte comú durant dos anys, de setembre de 2016 a juny de 2018. En el cas de Sant Agustí, es treballa conjuntament amb els centres d’ensenyament secundari d’Hongria, Polònia, Bulgària i Portugal.

El programa té previst crear un equip d’alumnes Erasmus +, format per dotze joves d’entre 13 i 15 anys que, a més de participar en totes les activitats planejades, participaran en una sèrie d’intercanvis d’una setmana de durada. A més de rebre a Eivissa a un alumne estranger d’un dels països participants, els alumnes tindran la possibilitat de viure durant uns dies amb una família estrangera. Està previst que a cada estada viatgin tres alumnes acompanyats de dos professors de cada centre, de forma que cada alumne només viatjarà un cop.

El fil conductor d’aquest projecte Erasmus +, que té com a títol “School Radio Waves”, és la ràdio. L’IES Sant Agustí compta amb experiència en un projecte previ al voltant aquest mitjà de comunicació i també amb un equip de gravació i edició de ràdio, així com professors/es i alumnes formats. Mitjançant la ràdio l’alumnat treballarà en quatre blocs temàtics: “Europa i més enllà, música i arts, addiccions dels joves, i ecologia”. Al llarg dels dos anys que dura el projecte tots els socis participants de cada país treballaran en els mateixos aspectes amb alumnat dels cinc centres.

En aquestes trobades l’alumnat dels diferents països treballarà conjuntament per a realitzar  una sèrie de tasques, com ara tallers de periodisme, entrevistes a locutors i tècnics d’emissores de ràdio locals, i moltes altres activitats relacionades amb la ràdio i els temes del projecte. Totes aquestes activitats suposen un gran aprofitament lingüístic i cultural i una gran ajuda per a la maduresa de l’alumne/a com a persona i ciutadà europeu.

El projecte compta a Eivissa amb el suport de l’equip directiu de l’IES Sant Agustí , amb la coordinació de Neus Garcia del Departament de Llengües estrangeres, i de la Comissió de la ràdio del centre: “Swag fm”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *