Sa Cursa de sa Sobrassada omplirà el dissabte de corredors els carrers de Santa Gertrudis | Noudiari.es

Sa Cursa de sa Sobrassada omplirà el dissabte de corredors els carrers de Santa Gertrudis

@Noudiari/ Aquest dissabte, a partir de les 17,00 hores, es donarà inici la novena edició de la Cursa de sa Sobrassada. Primer sortiran les categories inferiors i no serà fins a les 18,00 hores que els carrers de Santa Gertrudis de Fruitera no seran presos per centenars de ‘runners’, un col·lectiu que té aquesta prova com una de les més especials i esperades de tot el calendari. No en va, la prova organitzada per l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu amb la col·laboració de la Comissió de Festes i del Consell Insular d’Eivissa, és una cursa única en tots els aspectes ja que es tracta d’una mitja marató nocturna que es disputa per equips.

Imagen de archivo de la prueba para los más pequeños en Santa Gertrudis.

Imagen de archivo de la prueba para los más pequeños en Santa Gertrudis.

De moment, a falta de menys de 48 hores per a tancar les inscripcions (el període en que es solen fer més registres), ja són 250 els corredors inscrits a www.elitechip.net, als quals s’hauran de sumar els corredors infantils que no precisen d’inscripció prèvia. Tots ells correran pel plaer de fer esport, per la possibilitat de fer-se amb una medalla o, en els cas dels millors de cada categoria, d’emportar-se a casa les sobrassades que donen nom a la prova. Si el temps ho permet, s’espera poder igualar els més de 800 participants a totes les categories.

La Cursa de sa Sobrassada començarà a les cinc de la tarda, aprofitant l’última llum del día, amb les categories infantils i juvenils. En funció de l’edat del participant aquests hauran de completar distàncies diferents: baby (100 metres), iniciació (200), benjamí (400), aleví (800), Infantil (1.200) i Cadet i Juvenil (1.500 metres, una volta sencera al circuit).

Per als adults, la Cursa sumarà 21.097 metres, una mitja marató que suposarà 15 voltes al circuit. Per a que la distància no sigui un impediment real per a participar la proba es podrà córrer de forma individual o amb fins tres persones per equip. Aquests últims correran la cursa per relleus. Serà l’equip qui decidirà les voltes que haurà de completar cada un dels seus membres, amb un mínim d’un recorregut sencer ja que els relleus només es podran fer a una zona habilitada a uns 100 metres de l’arribada.

D’aquesta manera, les categories de la cursa queden fixades en una categoria masculina per a equips només d’homes, una femenina i una mixta. En aquesta última un dels membres haurà de ser un home de la categoria sènior, promesa o júnior; una altre una dona, independentment de la franja d’edat; i l’últim haurà de ser un home o dona de la divisió de veterans (més de 35 anys).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *