La cantant Rosana presentarà el seu nou treball, ‘En la memoria de la piel’, a Can Ventosa el proper 9 d’abril | Noudiari.es

La cantant Rosana presentarà el seu nou treball, ‘En la memoria de la piel’, a Can Ventosa el proper 9 d’abril

@Noudiari/ La cantant canària Rosana presentarà a Eivissa el seu darrer treball discogràfic, ‘En la memoria de la piel’, un disc amb el que està oferint concerts per tot el territori nacional i que sonarà a la nostra illa el diumenge dia 9 d’abril a les vuit de la tarda.

El teatre en català tornarà a Can Ventosa el 21 d’abril amb ‘Lehman Trilogy’, un ambiciós muntatge en el que el director Roberto Romei, a través del text de Stefano Massini, farà un recorregut per la companyia Lehman Brothers des de la seva creació fins a l’esclat de la crisi econòmica internacional que encara patim.

La cantant canària Rosana.

Aquest serà un trimestre on el teatre local tindrà una especial rellevància, començant el dia 5 de maig amb la representació de la sàtira política ‘La fauna del poder’ a càrrec de la companyia Teatro Attípico, dirigida per María Céspedes. Aquell mateix cap de setmana, el dissabte i el diumenge, la comèdia continuarà sobre l’escenari de Can Ventosa amb el muntatge ‘8 apellidos ibicencos’, de Ibiza Comedy Club i dirigida per José Boto.

També al mes de maig, arribarà el torn, els dies 26, 27 i 28, d’assistir a l’estrena de ‘La paz perpetua’, un text de Juan Mayorga, un dels dramaturgs més destacats del nostre país, que la Compañía de Teatro Y, sota la direcció de Maruxa Martos portarà a Eivissa amb les interpretacions de Federica Mimouni, Sonia Jaume, Enrique Sánchez, Roelkis Bueno i Fran Bas.

Activitats per als escolars

Els escolars eivissencs podran gaudir també de les arts escèniques gràcies a dos representacions en horari matinal dedicades a ells, els dies 15 i 16 de maig. Els dos primers dies es representarà ‘La pau’, d’Aristòfanes, dirigida per Vicent Tur. Aquesta mateixa obra s’oferirà al públic en general el dia 14 a les vuit de la tarda. El dia 16 li tocarà el torn a ‘Un Quixot de cine’, un original concert didàctic on es mostra com seria una pel·lícula sense efectes de so o música.

Al mes de juny, l’Eivissa Gay Pride aterrarà a la sala amb l’obra d’Álvaro Torres i Borja Moya ‘Crónica de una de-función anunciada’. Serà el dia 14 a les 20,30 hores. La programació teatral es tancarà amb ‘Puro Teatro’ amb els alumnes del Curs Municipal de Teatre, dirigit per Merche Chapí.

Dins l’àmbit del cinema, Can Ventosa acollirà l’estrena de la pel·lícula ‘R.E.M.’, dirigida a Eivissa per Xavi Herrero i interpretada per Ainoa Herrero, Ángel Roldán i Espe Méndez. Serà el dia 7 d’abril. Només 3 dies després, el 10 d’abril, l’Associació Les matinées du soleil oferirà la projecció de ‘El destierro’, un llargmetratge d’Arturo Ruiz Serrano. Aquesta mateixa associació continuarà aquest trimestre amb el cicle ‘La nit de…’, que tindrà com a protagonistes a Pablo Alcántara i Juan Marí Susierra (4 d’abril), Adrià Cardona (9 de maig) i Fernando Monge i Javier Riera (6 de juny).

Fachada del Espacio Cultural Can Ventosa.

Com cada any, les acadèmies de ball i les associacions de veïns de la ciutat d’Eivissa composen la programació de la Mostra de Dansa i Ball, que arriba aquest any a la seva XVIII edició. En aquesta ocasió hi participen l’associació de veïns de es Clot (22 d’abril), Centro de Danza (29 i 30 d’abril), Escola de Dansa Teresa Rojas (21 de maig), Ibizabaila (que celebrarà el seu X aniversari el 10 de maig). Estudio Capricorn (24 i 25 de maig i 8 i 9 de juny) i Centro de Baile Puro Ritmo (2 de juny).

‘Gipsy Caravan’, amb Nur Banu, Yaron Marko, Grupo Layali, Grupo Banat el Nur, Amparo Marco i Larissa Vesci completa aquesta programació de dansa amb una actuació el dia 23 d’abril.

Per als més petits, Can Ventosa acollirà tres representacions de ‘Patrulla canina. ¡Cachorros al rescate!, de Simba Producciones, el dissabte 15 d’abril a les 12.00, 17.00 i 19.00 hores.

IV Cicle de Música de Cambra del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Fora de l’escenari de Can Ventosa, cal destacar aquest trimestre el concert de violins que tindrà lloc a la sala de Refectori de l’Ajuntament Vell el dia 5 de maig a les vuit i mitja de la tarda. Es tracta d’un dels concerts del IV Cicle de Música de Cambra organitzat pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya en col·laboració amb l’Escola Superior de Música Reina Sofia i la Fundació Albéniz. En aquesta ocasió, visitaran Eivissa els violinistes Elina Sitnikava i Sofija Nikoska, que interpretaran peces de Leclair, Paganini, Spohr i Bartók.

Aquest cicle de música de càmera a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat expressa la coincidència de voluntats entre el Grup de Ciutats i l’Escola de Música Reina Sofía. Fent que els seus alumnes toquin a les quinze ciutats, totes elles incloses a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, l’Escola contribueix al seu doble objectiu fundacional: ajudar al desenvolupament dels joves i apropar la música a la societat, a més de posar en valor i divulgar el patrimoni que acull aquests concerts.

Aquest any, el Cicle arriba a la seva quarta edició, cosa que indica que s’ha convertit ja en una realitat cultural ben assentada i ens fa veure que les edicions anteriors han trobat una bona acollida.

Per al regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, la programació de Can Ventosa per a aquest trimestre “ es una programació molt variada, amb esdeveniments dirigits a tot tipus de públic i amb una presencia important d’obres de teatre local”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *