Sant Antoni organitza tallers, xerrades i experiments per celebrar el Dia de l’Aigua | Noudiari.es

Sant Antoni organitza tallers, xerrades i experiments per celebrar el Dia de l’Aigua

@Noudiari/ La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, en col·laboració amb Aqualia, organitza demà dimecres, Dia Mundial de l’Aigua, una jornada educativa adreçada als alumnes de 3r de Primària, en la qual es preveu que participin 180 estudiants.

Imatge del cartell de les activitats programades per l’Ajuntament de Sant Antoni.

L’activitat es durà a terme durant el matí, al passeig de ses Fons, on s’organitzaran diversos torns articulats al voltant de ‘La ciutat del futur’. Els boixos podran fer alguns experiments amb aigua, dibuixar i gaudir d’un entorn animat futurista amb cartells de personatges que els oferiran dades puntuals sobre aquesta temàtica, com la quantitat d’aigua que es perd quan l’aixeta regalima o els milions de persones que no tenen accés a l’aigua potable. Els estudiants aprendran la importància de l’aigua com a recurs i la necessitat de fer-ne una gestió adequada per tenir un futur millor.

A la tarda, a partir de les vuit, s’ha programat al Centre Cultural Cervantes una xerrada per donar a conèixer al públic adult la situació a l’illa d’un recurs tan fonamental com l’aigua. L’educadora ambiental Agnès Vidal, del GEN-GOB, parlarà sobre ‘L’aigua a Eivissa: un repte, una necessitat’. Aquesta xerrada se suma a les activitats divulgatives que el Departament de Medi Ambient ja ha programat amb motiu del Dia Internacional de l’Eficiència Energètica i del Dia Internacional del Consumidor. El consistori preveu oferir en aquesta mateixa línia nous continguts que apropin el vesins al medi ambient i els conscienciïn sobre la necessitat de cuidar i conservar l’entorn.

Activitats de l’Associació de Vesins de Can Tomàs

Les activitats programades al municipi de Sant Antoni de Portmany amb motiu de Dia Mundial de l’Aigua continuen el diumenge, ja que l’Associació de Vesins Can Tomàs, amb la col·laboració de l’Ajuntament, té previst realitzar diversos tallers al passeig de ses Fonts. A les 11 hores començarà el taller de l’aigua amb un xerrada per a nens i adults a càrrec de la biòloga Marga Serra. Al migdia hi haurà un taller de pintures per a boixos i joves, amb premis per a les obres que millor reflecteixin la importància de l’aigua.

La colla de Portmany actuarà a partir de la una del migdia i una hora més tard els vesins prepararan una frita de porc a preu popular. Després de la dinada, actuarà el mag Albert i els vesins també han organitzat una rifa per col·laborar amb el Fons Pitiús de Cooperació en la recaptació de fons per a un projecte d’assessorament legal i psicològic a dones amenaçades a El Salvador. Aquest projecte està impulsat per l’Associació ACUA (Associació Comunitària Unida per l’Aigua i l’Agricultura).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *