Sa Nostra Sala presenta 'Gaia', una exposició del fotògraf eivissenc Javier Tur - Noudiari.es | Noudiari.es

Sa Nostra Sala presenta ‘Gaia’, una exposició del fotògraf eivissenc Javier Tur

@Noudiari/ Aquest divendres 28 d’abril i fins el dia 26 de maig, Sa Nostra Sala -la sala de cultura del Consell insular d’Eivissa- acull l’exposició ‘Gaia’, que recull imatges del fotògraf eivissenc Javier Tur Riera.

La mostra és un fruït dels viatges de Javier Tur Riera arreu del món a la recerca dels llocs més inhòspits i salvatges tractant de captar la seua essència. Així, a les 13 fotografies de gran format de l’exposició, hi han imatges d’Islàndia, de les Illes Lofoten, de les Highlands a Escòcia o del volcà Stromboli.

El conseller David Ribas i el fotògraf Javier Tur.

El projecte Gaia és el resultat de diversos anys de treball amb la intenció de mostrar al públic, a través de la seua visió personal i artística, diferents paisatges indòmits i de gran bellesa d’Europa. Mitjançant l’exposició, el fotògraf eivissenc vol dignificar la bellesa natural que atresora el nostre continent; portar l’espectador/a a un món màgic, i a la vegada, a llocs reals i extremadament fràgils davant la mà de l’home i del model de desenvolupament actual, amb l’objectiu de sensibilitzar els espectadors.

“És una satisfacció presentar una exposició com aquesta, perquè es tracta de la feina d’un fotògraf jove i eivissenc, i des de les institucions públiques és molt important promocionar el talent local i reconèixer la seua bona feina”, ha explicat el conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura,Esports i Joventut, David Ribas. Per la seua banda, el fotògraf Javier Tur ha explicat el perquè ha centrat l’atenció en els paisatges de natura extrema: “M’apassionen aquests paratges perquè experimentes un intens sentiment de solitut i petitesa. A més, en aquestes zones situades al nord les condicions de llum i atmosfèriques són excel·lents per fer fotos d’aquestes característiques”.

L’exposició, a més, comptarà amb dues activitats paralel·les. Així, el dia 11 de maig a les 20 hores es celebrarà la conferència “La construcció del paisatge” a càrrec de Javier Tur; i el dia 25 de maig a les 20 hores serà el torn de la taula rodona “Diferents mirades a la natura”, amb la participació de Joan Costa, Oliver Martinez, Xavier Mas, Jordi Serapio i Javier Tur.

L’exposició estarà oberta en horari de dilluns a divendres d’11 a 14 i de 17 a 20.30 hores. La inauguració oficial s’efectuarà el divendres 28 d’abril a les 20 hores. Sa Nostra Sala està ubicada al carrer Aragó, 17, a Eivissa.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *