L’Ajuntament d’Eivissa i l’Instituto Nacional de Tècnica Aeroespacial organitzen la primera Jornada científica ‘Eivissa més Ciència’ | Noudiari.es

L’Ajuntament d’Eivissa i l’Instituto Nacional de Tècnica Aeroespacial organitzen la primera Jornada científica ‘Eivissa més Ciència’

@Noudiari/ La primera edició de divulgació científica Eivissa més Ciència  tindrà lloc al llarg del dissabte dia 27 de maig des de les 10.30 hores fins les 21 hores. La jornada  té dos vessants, una pràctica i adreçada al públic en general amb la instal·lació del Planeta Mòbil de l’obra Social la Caixa,  una jornada d’observació astronòmica musicada  i la celebració d’un Feim Barri Feim Ciència en el que, al llarg del tot el matí, els mes petits experimentaran i aprendran ciència de la mà de científics, professors i alumnes de ciència a través de quatre tallers.

La primera edició de divulgació científica Eivissa més Ciència tindrà lloc al llarg del dissabte dia 27 de maig.

D’altra banda, la jornada científica té una vessant divulgativa amb la celebració de tres conferències, a la seu de la Universitat de les Illes Balears, a càrrec de científics de reconegut prestigi internacional dels departaments de Planetología y Habitabilidad  i el de Evolución Molecular del Centro de Astrobiología de INTA-CSIC, i una tercera conferència a càrrec de l’Instituto de Geociencias de la Universitat Complutense-CSIC.

Les tres conferències s’impartiran a partir de les 18 hores a la seu de la Universitat de les Illes Balears.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Alfonso Molina, ha dit que  “durant els darrers mesos s’ha destacat que a la ciutat d’Eivissa no hi havia cap activitat relacionada amb la ciència i per aquest motiu des de l’Ajuntament es van iniciar els contactes amb organismes i institucions relacionades amb la divulgació de la ciència per tal de posar en marxa una jornada d’activitats adreçada a tot tipus de públic amb un component educatiu i divulgatiu de la ciència”.

Les activitats relacionades amb la jornada científica han començat amb un curs de formació de didàctica de la ciència adreçada a professionals relacionats amb l’educació, en col·laboració amb el Centre de professors d’Eivissa.

Per altra banda, Juan José Bertomeu, director de la Oficina Principal (O.P) de la Caixa a Eivissa, que ha destacat la presència a la ciutat del Planetari Mòbil de la Fundació la Caixa, una instal·lació  dirigida a escolars de primària i a públic en general interessat en l’astronomia.  El Planetari ja es troba instal·lat a la seu de la UIB i que estarà obert per a visites des del 15 de maig fins el 26 de maig. L’horari de visita es el següent:  Matí de 9h a 13h i tarda de 17h a 19h.

Els col·legis interessats en visitar el Planetari Mòbil poden fer  la reserva d’espai al 971397600 – Departament d’educació i planetari@eivissa.es

Feim Barri Feim Ciència a la plaça Antoni Albert i Nieto

El dia 27 de maig es celebrarà  la jornada Eivissa més Ciència  i, emmarcat dins el  Feim Barri Feim Ciència, es duran a terme cinc tallers relacionats amb la divulgació científica, a la plaça d’Antoni Albert i Nieto a partir de les 10:30 hores fins les 14:00 hores. Durant la jornada els més petits podran experimental i aprendre ciència de la mà de científics i professors. L’Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial (INTA) durà a terme dos tallers anomenats “Sabores espaciales” y “De la Tierra al espacio”. Per la seva banda, la Universitat de les Illes Balears també ha organitzat el taller “Control de dispositius mitjançant els senyals del cervell (BCI, Brain Computer Interaction) i el Centre de Professors d’Eivissa, a través del seu alumnat,  durà a terme el taller “moc radioactiu”.

Conferències

Pel que fa a les conferències,  la coordinadora d’Estudis de la Educació de la UIB, Gemma Tur, ha destacat que totes seran impartides per reconeguts experts, es duran a terme a la seu de la UIB. A les 18 hores el  Dr. Ricardo Amils Pibernat, del Departamento de Planetología y Habitabilidad del Centro de Astrobiología INTA-CSIC impartirà la conferència «Interés astrobiológico de la vida en el lado oscuro».

A les 19 hores, començarà la conferència “En busca del origen de la vida” a càrrec del Dr. Carlos Briones Llorente, del departament de evolución Molecular del Centro de Astrobiología INTA-CSIC; i a les 20.30 hores tindrà lloc la conferència “Geologia planetària, agua i habitabilidad” a càrrec del Dr. Jesús Martínez Frías del Instituto de Geociencias (IGEO) de la Universitat Complutense- CSIC.

La Jornada científica Eivissa més Ciència acabarà amb una observació astronòmica musicada a les 21.30 hores al pati exterior de la Universitat de les Illes Balears.

De la mà d’experts de l’Associació Astronòmica d’Eivissa es podrà observar en directe els planetes, envoltats de música per als estels (del productor musical, enginyer de so, músic i compositor, Josep Ma. Umbría)

Per altra banda, amb la finalitat de promoure la cultura científica, l’Ajuntament d’Eivissa crea  els premis de ciència Premis Vicent Serra i Orvai. 

L’acte de presentació dels premis, que compten amb la col·laboració de l’escola d’Arts i Oficis d’Eivissa, encarregada de dissenyar el premi, tindrà lloc el mateix dia 27 de maig a les 20 hores a la seu de la UIB a Eivissa

La creació d’aquest premi, en les seues distintes categories, vol posar en valor treballs originals sobre qüestions relacionades amb la cultura científica i els seus àmbits d’aplicació (investigació, docència i difusió) a l’illa d’Eivissa, que hagin set desenvolupats a universitats, instituts, fundacions, associacions i centres docents. Així mateix es premiaran aquells altres que hagin tingut difusió en premsa (escrita, ràdio i televisió espanyola, local, autonòmica, nacional). També es premiarà la contribució realitzada per persones o institucions docents en la difusió de les qüestions relacionades amb la cultura científica. Així mateix es reconeixerà i recompensarà a aquelles persones, entitats i organismes que han destacat, en la seva trajectòria professional, per la seua contribució a la difusió de la cultura i imatge científica d’Eivissa, nacionalment i internacionalment.

Eivissa més Ciència està organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa i el Institut Nacional de Técnica Aeroespacial i compta amb la col·laboració de Fundació la Caixa, Universitat de les Illes Balears, Associació Astronòmica d’Eivissa, Escola d’Art, el Centre de Professorat d’Eivissa i Baleària.

2 Respuestas a L’Ajuntament d’Eivissa i l’Instituto Nacional de Tècnica Aeroespacial organitzen la primera Jornada científica ‘Eivissa més Ciència’

  1. Lola Responder

    17 mayo, 2017 en 0:10

    Al fín! Ciencia en Ibiza y para todas las edades. Buena noticia

  2. Marta Responder

    17 mayo, 2017 en 9:23

    Bravo!!!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *