Presentació del llibre ‘O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l’independentisme’, de Josep Costa | Noudiari.es

Presentació del llibre ‘O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l’independentisme’, de Josep Costa

@Noudiari / Demà, dimarts 16 de maig, es presenta el llibre ‘O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l’independentisme’, del lletrat i politòleg Josep Costa, publicat per l’editorial A Contravent. L’acte tendrà lloc a les 20 hores a la Llibreria Mediterrània Eivissa i la presentació anirà a càrrec del músic Gerard Quintana, ex membre del grup Sopa de Cabra.
“En aquest llibre es pretén divulgar les teories més conegudes sobre el dret a la secessió i aplicar-les al cas de Catalunya i Espanya, tot destacant la relació entre la plurinacionalitat dels estats i les reivindicacions sobiranistes. L’Estat espanyol és un cas interessant d’estudi perquè ha afrontat les demandes independentistes dels catalans de manera molt diferent a com ho varen fer Canadà i Escòcia en el passat”, explica en Josep Costa.

Sobre el autor

Josep Costa és jurista i politòleg. És professor associat i membre del Grup de Recerca en Teoria Política al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. També treballa com a lletrat en una administració pública, i està ultimant la seua tesi doctoral sobre la legitimitat del nacionalisme en estats plurinacionals. Molt actiu a les xarxes socials, publica regularment articles d’opinió i difusió en mitjans com l’Ara, El Punt Avui, El Nacional.cat o Vilaweb.

És Llicenciat en Dret i DEA en Ciències Polítiques i Socials per la UPF. Ha estat Visiting Researcher al Centre for Comparative Studies in Race and Ethnicity de la Universitat de Stanford (EEUU), al Forum for Philosophy and Public Policy de la Queen’s University (Canada) i, breument, a la Universitat d’Edimburg (Escòcia). Comença a estudiar els estats plurinacionals i els processos de secessió fa quasi dues dècades. Ha participat en multitud de conferències, congressos i projectes d’investigació i és autor de diversos articles sobre els reptes que comporta la diversitat cultural i nacional a les democràcies liberals 

El seu article ‘On Theories of Secession: Minorities, Majorities, and the Multinational State’, publicat l’any 2003 a la Critical Review of International Social and Political Philosophy és un dels treballs pioners a Catalunya sobre teories de la secessió i que dialoga de tu a tu amb els màxims experts sobre el tema. Va néixer com a ponència al congrés de l’American Poltitical Science Association i és finalment publicat en anglès en un moment en què l’interès per la qüestió a Catalunya passava per un dels moments més baixos. L’article cobra actualitat màxima amb l’inici del procés independentista i el 2014 és inclòs en els materials de la Comissió d’Estudi del Dret a Decidir del Parlament de Catalunya. En aquest llibre es proposa arribar al públic català amb un enfocament divulgatiu i pràctic.

3 Respuestas a Presentació del llibre ‘O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l’independentisme’, de Josep Costa

 1. En llapes i en llepes Responder

  15 mayo, 2017 en 22:51

  Es probleme més gros de Catalunya no és si independència si o indepèndencia no. El probleme més gros, son els dirigents polítics que ha tingut( que no han solucionat els problemes de la gent i el seu benestar) i ara tots els mals volen fer-mos creure que s’arreglaràn amb la independència (cosa que no crec en absolut).

 2. Bernat Joan Responder

  17 mayo, 2017 en 9:36

  Ningú no diu això. No tergiversem. El llibre d’en Josep Costa va sobre la legitimitat o no de la independència segons el dret internacional. Per aclarir una mica les coses enmig de tanta propaganda interessada.

  • Pep Ventura Responder

   17 mayo, 2017 en 22:09

   Amb la independencia tots els dies menjarem gelats. Espanya ens roba. Visca Catalunya lliure!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *